20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJucam cu japonezii la Craiova?

Jucam cu japonezii la Craiova?

In calendarul de pregatire al reprezentativei nationale a fost confirmata intilnirea amicala cu Japonia, pe 11 octombrie (simbata). Acest meci va fi televizat si in Tara Soarelui Rasare, asa incit ora de desfasurare – 13.00 – a fost stabilita tinind cont de diferenta de fus orar dintre Romania si Japonia. Intr-o recenta emisiune TV, selectionerul Anghel Iordanescu a fost transant: „Jucatorii si cu mine am prefera ca acest amical sa se dispute pe «Ion Oblemenco» din Craiova. Atmosfera meciului cu Bosnia a fost extraordinara…“.

Exista insa, ca si in cazul meciului cu Luxemburg, o problema: japonezii vor ajunge in Romania cu o cursa aeriana de linie si, din acest punct de vedere, probabilitatea ca aceasta partida sa se desfasoare in Capitala este destul de mare.

Mircea Mihail, responsabil cu organizarea din cadrul FRF, a declarat ieri: „La ora acestui dialog, nu pot preciza unde se va juca amicalul cu Japonia. Nu s-a decis inca. Dupa toate probabilitatile, astazi se va lua o hotarire. Exista doua variante: Bucuresti sau Craiova. Trebuie contactati si oficialii federatiei japoneze deoarece ei stiau de Bucuresti“.

Nationala Romaniei a mai jucat impotriva Japoniei in provincie: la Constanta (4-1, iulie 1974, amical), Suceava (4-0, august 1982, amical).

Un fotbalist din Tara Soarelui Rasare, Yoshiki Mori, aflat in pregatiri cu Extensiv, era ieri foarte fericit: „Saptamina viitoare voi avea surpriza de a putea viziona in acest oras un spectacol de teatru in limba japoneza deoarece am aflat ca Teatrul Du Sygne din Tokio sustine la Nationalul din Craiova o piesa interesanta. Dar cel mai mare privilegiu s-ar putea sa-l am luna viitoare cind este posibila o intilnire de fotbal Romania – Japonia. Nu credeam ca tocmai in Craiova, in Romania, voi avea aceste privilegii. La mine acasa, la Nagoya, n-am vazut recent nationala Japoniei. Am uriasa sansa s-o vad in Craiova, oras de care am auzit prima oara in viata acum trei luni“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS