Acasă Sport „Prima aparitie a lui Chivu in Serie A a fost perfecta!“

„Prima aparitie a lui Chivu in Serie A a fost perfecta!“

Capitanul echipei nationale a Romaniei, Cristian Chivu, transferat in acest intersezon la formatia AS Roma, vorbeste mai bine limba italiana decit brazilianul Aldair, care a evoluat timp de 13 ani la Roma, informeaza cotidianul italian Il Messaggero.

„Chivu vorbeste o italiana surprinzatoare si impresionanta. Dupa doua luni la Roma, Cristian vorbeste deja mai bine decit Aldair, dupa 13 ani la Trigoria (locul de cantonament al echipei AS Roma – n.r.)“, se arata intr-un articol aparut in cotidianul citat, sub titlul „Chivu, Roma te iubeste“.

Fundasul roman a recunoscut ca, pina acum, a invatat singur limba italiana, dar intentioneaza ca in viitor sa apeleze si la ajutorul unui profesor. „Eu vorbesc, vorbesc, dar nu stiu daca voi ma intelegeti“, le-a spus, cu modestie, jucatorul roman jurnalistilor italieni.

Sursa citata a facut, in acelasi articol, si o caracterizare a evolutiei „tricolorului“ in meciul sau de debut in Serie A, cel cu Brescia, incheiat cu victoria categorica a formatiei AS Roma, scor 5-0, meci in care Chivu a marcat unul dintre goluri. „Nouasprezece actiuni utile, care au insemnat 19 verticalizari ce au creat superioritate numerica. Dintre acestea, opt s-au incheiat cu suturi ale jucatorilor romani la poarta adversa. In plus, Chivu a recuperat mai multe baloane decit ceilalti doi coechipieri ai sai din aparare. Peste toate acestea, a marcat un gol uimitor din lovitura libera. Iata de ce Cristian Chivu nu este numai un fundas excelent! Romanul este un element determinant in jocul si in echilibrul tactic al Romei. Evolutia romanului din meciul cu Brescia nu lasa dubii: prima sa aparitie in campionatul italian a fost practic perfecta“, este de parere cotidianul Il Messaggero.

Exit mobile version