12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrimul derbi craiovean

Primul derbi craiovean

Al treilea eşalon fotbalistic al ţării programează astăzi, de la ora 17.00, etapa cu numărul trei. Craiovenii vor avea parte de primul derby local, nou – promovata Ştiinţa CFR urmind să dea piept, pe teren propriu, cu Armata. Cealaltă reprezentantă a Băniei, Electro, se va deplasa la 25 de kilometri de casă, pentru a intilni, intr-un joc extrem de greu, pe Prodchim Balş.

Ştiinţa CFR – Armata

Ceferiştii se află astăzi in faţa unui examen dificil, „militarii“, neinvinşi după primele etape, venind pe „Depou“ cu gindul să-şi păstreze invincibilitatea. Gazdele, fără nici un punct şi nici un gol marcat, par condamnate să ciştige, un nou eşec pe teren propriu ducindu-le la un (-6) la adevăr, care va ingreuna şi mai mult situaţia echipei in actualul sezon. De acest lucru le este teamă şi oaspeţilor, dorinţa de victorie a elevilor lui Florin Ispas, aflaţi, intr-un fel, cu cuţitul la os, făcindu-i pe reprezentanţii Armatei să creadă că vor avea parte de un joc mai mult decit dificil. „Noi dorim să ne păstrăm pe linia pe care am inceput. Miine (n.r. – astăzi) vrem să facem un joc bun, care să placă publicului craiovean, insă sint convins că nu ne va fi uşor. Parcă mai bine ne-ar fi fost dacă CFR ar fi avut deja o victorie, pentru că ar fi privit poate mai relaxaţi jocul. Aşa, sint nevoiţi să ciştige şi, probabil, se vor agăţa de fiecare balon“, a afirmat preşedintele „militarilor“, Nicolae Marincei.

Pentru acest joc, tehnicienii Armatei nu pot conta pe serviciile mijlocaşului Stănculescu, accidentat, restul lotului fiind la dispoziţia lui Marian Voicu şi a lui Jean Maican. De partea cealaltă, in rindul Ştiinţei nu există probleme medicale, „principalul“ Ispas putind alinia cel mai bun „unsprezece“.

Astfel, cele două echipe care se vor „duela“ astăzi pe „Depou“ ar putea arăta in felul următor:

Ştiinţa CFR: Zăran – Mere, S. Ionescu, B. Popescu, Badea – Oprea, Pătrană, A. Popa, Stăncuţă – Micu, Anghel.

Armata: Petrescu – C. Dinu, Sodoleanu, Ghiţă, Grigore – Burghiu, Negrea, Putinei, Răduţ – Turcilă, Boroiban.

Partida va fi condusă de o brigadă craioveană, cu Edi Constantinescu, la centru, asistat de G. Tulbă şi M. Firulescu.

Prodchim Balş – Electro

„Este un joc Electro contra… Electro“, aşa a caracterizat Nicolae Tilihoi, in citeva cuvinte, partida pe care formaţia sa o va susţie astăzi, in deplasare, la Balş, cu Prodchim. Şi, dacă ne gindim că in intersezon trei dintre cei mai buni jucători ai grupării din Valea Roşie, portarul Rizan, Sandu şi Rotaru, s-au inrolat la echipa din Balş, pregătită, de asemenea, de un fost antrenor la Electro, Jean Bărăga, putem spune că tehnicianul oltean are perfectă dreptate.

Cu două infringeri după două jocuri, formaţia craioveană se află intr-o situaţie delicată, care nu pare a se schimba prea curind, avind in vedere lotul tinăr şi neexperimentat pe care il au la dispoziţie cei doi tehnicieni. Tinerii jucători ai lui Electro incearcă să facă faţă cit mai bine rigorilor acestui nivel, dar, din păcate pentru ei, de multe ori sint depăşiţi de situaţie. Iar astăzi le va fi la fel de greu ca şi pină cum, adversarii avind in componenţă fotbalişti mult mai experimentaţi.

Pentru acest joc, Tilihoi se pare că va schimba puţin tactica, urmind să trimită in teren un singur virf. Formaţia de start ar putea arăta astfel: Şoşa – L. Tilihoi, Tudoroiu, Florea, Dascălu, Mihalache – Fl. Luţă, Ţiclea, Mitrache, Dumitrică – Ştefănescu.

Meciul va fi arbitrat de Petrică Burcea (Giurgiu), ajutat la cele două margini de George Popa şi Florin Buzatu (ambii din Ale-

xandria).

Celelalte jocuri din etapa a III-a a seriei a cincea: Oltchim Rm. Vilcea – Progresul Caracal, Dunărea Calafat – Petrolul Videle, FC Olt Scorniceşti – Turris Măgurele, Dunărea Zimnicea – Oltul Slatina, FC Lăpuşata – Juventus Piteşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS