16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCind sportul alb nu cunoaste virsta

Cind sportul alb nu cunoaste virsta

Duminica s-a incheiat cea de-a 14-a editie a Campionatelor Nationale de tenis rezervate veteranilor. Desfasurata pe terenurile de la Tenis Club Olimp, competitia s-a bucurat de o larga participare, peste 100 de impatimiti ai tenisului demonstrind ca acest sport nu cunoaste virsta. Desi trecuti de prima tinerete, participantii s-au luptat acerb, nu pentru premiile si trofeele puse in joc, ci din dorinta de a arata ca mai sint capabili sa se descurce cu racheta.

Au fost noua finale, sase la simplu si trei la dublu, fiecare avind istoricul ei. La simplu, cistigatorii au fost urmatorii: Darius Bragusi (+ 35), care l-a invins cu 6-0, 6-1 pe Ion Ancuta, Ilie Cojan (+ 45), 6-4, 6-4 cu Stefan Lungeanu, Petre Santeiu (+ 50), 6-0, 6-3 cu Adrian Petrescu, Valentin Raus (+ 55), 6-2, 6-2 cu Feric Gyorgyfalvi, Tiberiu Lorinczi (+ 60), 7-6, 6-1 cu Serban Basarab si Stefan Calinescu (+ 65), 6-1, 6-1 cu Emeric Szakacs.

In proba de dublu, cuplul Caciulescu – Musat (+ 35) s-a impus cu 6-2, 4-6, 6-2 in fata echipei formate din Santeiu – Siminel, perechea Lungeanu – Popa (+ 45) a dispus cu un simetric 6-4, 6-4 de Comanescu – Ioan, cei care in semifinale depasisera cu 6-3, 6-3 cuplul Ilie Cojan – Cristian Tudor Popescu, iar Raus si Lorinczi, ambii cistigatori la simplu, au facut trupa buna si la dublu, ei intrecind in finala perechea Dina – Gheorghiu cu 6-2, 3-6, 6-1.

Una peste alta, competitia a fost o reusita deplina, toti participantii plecind multumiti, majoritatea dintre ei anuntind ca nu vor rata editia de anul viitor.

Aceste campionate l-au adus in Banie si pe antrenorul emerit Aurel Segarceanu, oltean de origine, in prezent presedintele asociatiei sportive „Segarceanu“. In virsta de 73 de ani, tatal lui Florin Segarceanu se ocupa in Bucuresti de indrumarea tinerelor talente, dar nu rateaza nici o ocazie de a reveni pe plaiurile natale. El a si participat la turneu, oprindu-se in optimi. Din partea FRT, la competitie a fost prezent vicepresedintele Alexe Bardan, care a plecat cu o impresie buna despre felul cum a decurs turneul. Acesta a anuntat ca Federatia incurajeaza astfel de manifestari, pentru ca in acest fel terenurile de joc se pastreaza in bune conditii.

Turneu de 10.000 de dolari in Banie

Dupa finalele la dublu, care au avut loc simbata dupa – amiaza, s-a organizat si o scurta conferinta de presa, la care invitat principal a fost primarul municipiului Craiova, Vasile Bulucea. Tema discutiilor a fost legata de aducerea in Craiova, pe baza TC Olimp, a unui turneu de tenis feminin, dotat cu premii in valoare de 10.000 de dolari. Un astfel de turneu se desfasoara in tara anual, in 11 orase, iar anul viitor se vrea ca el sa poposeasca si in Banie. In acest sens, edilul sef si-a luat angajamentul ca va discuta cu consilierii pentru a pune in practica proiectul respectiv, care se va bucura si de sprijinul DTS si FRT, discutiile urmind sa fie reluate dupa ce se va incheia BCR Open Romania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS