16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMichael Chang s-a retras

Michael Chang s-a retras

Tenismanul american Michael Chang si-a luat adio de la activitatea sportiva dupa eliminarea sa din primul tur al turneului US Open, de la Flushing Meadows, in fata jucatorului chilian Fernando Gonzalez, cap de serie numarul 15, cu scorul de 6-3, 7-5, 5-7, 6-4. Chang, care are 31 de ani, anuntase inainte de debutul turneului ca se va retrage din tenis. Cu alte cuvinte, partida sa cu Gonzales a fost ultima din cariera. Publicul prezent pe terenul „Arthur Ashe“ a marcat momentul prin aplauze prelungite adresate lui Chang.

„Am debutat aici, in urma cu 15 ani, si am tinut sa joc ultima partida tot in acest loc. Multumesc pentru tot“, a spus in fata publicului Michael Chang, cu lacrimi in ochi, la parasirea terenului de joc.

Invingator in 34 de turnee din circuitul ATP, americanul de origine chineza a devenit cel mai tinar jucator din istorie care a cistigat un turneu din Marele Slem, atunci cind a triumfat la Roland Garros, in 1989, la 17 ani si 3 luni. In cariera sa, Chang a mai fost finalist la Roland Garros in 1995, la Us Open si Melbourne (Australian Open) in 1996. Ultimul sau turneu cistigat a fost in 2000. Totalul cistigurilor din tenis pentru Chang se ridica la 19 milioane de dolari de la intrarea sa in circuitul profesionist in 1988.

Dupa Pete Sampras, care s-a retras luni in cadrul unei ceremonii speciale, Chang este al doilea jucator care isi anunta oficial retragerea din activitatea competitionala la actuala editie a turneului gazduit de terenurile de la Flushing Meadows.

Spre deosebire de Sampras si de Chang, jucatorul american de tenis Todd Martin, care are 33 de ani, a spus ca nu intentioneaza sa se retraga inca din activitatea competitionala. „Vreau sa mai joc inca putin. Am inca pofta sa joc tenis“, a spus Martin, care, dupa Andre Agassi, este cel mai in virsta jucator de pe tabloul principal de simplu al turneului de Mare Slam US Open.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS