10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu-show la Donetk si 2-0 pentru Romania

Mutu-show la Donetk si 2-0 pentru Romania

Meci amical

Ucraina – Romania 0-2

• Stadion „Sahtior“, spectatori: 15.000.

• Au marcat: Mutu ’29-p, 58.

Ucraina: Sovkovski – Feodorov, Popov, Dmitrulin, Sevciuk – Tkacenko, Kalinicenko, Timosciuk – Vorobei, Sevcenko, Voronin. Au mai jucat: Zakarliuka, Rebrov, Zubov. Antrenor: Leodin Buriak.

Romania: Stelea – Stoican, Iencsi, Chivu, Rat – A. Stoica, Soava, Pancu, D. Munteanu – Oprita, Mutu. Au mai jucat: Fl. Dumitru, D. Niculae, Aliuta, Mitea, Tamas, Rada, Sinmartean. Antrenor: Anghel Iordanescu.

• Au arbitrat: I. Iegorov – V. Lebedev, V. Bobik.

Pregatind partidele decisive pe care le mai are de sustinut in preliminariile CE 2004 (cu Luxemburg, acasa, pe 6 septembrie, si cu Danemarca, in deplasare, pe 10 septembrie), reprezentativa de fotbal a Romaniei a disputat aseara, la Donetk, un meci amical in compania Ucrainei. Chiar daca tricolorii au cistigat cu 2-0, testul nu a fost edificator pentru selectionerul Anghel Iordanescu, care nu i-a putut utiliza, din pricina accidentarilor, pe Lobont, Radoi, Contra, Filipescu, A. Ilie, M. Niculae, Ganea, Bratu si Cl. Raducanu. Inlocuitorii acestora si-au facut insa datoria, demonstrindu-i „Generalului“ ca pot fi solutii viabile pentru inlocuirea titularilor.

Adrian Mutu, proaspat transferat la Chelsea, si-a aratat clasa pe stadionul din Donetk, facindu-i pe suporterii ucranieni sa-l aplaude in picioare atunci cind a fost inlocuit de pe teren. „Briliantul“ a driblat, a pasat cu calciiul si a inscris doua goluri in poarta lui Sovkovski, demonstrindu-i miliardarului rus Abramovici, cel care a platit o caruta de bani pentru a-l cumpara de la Parma, ca nu va regreta investitia facuta.

Mutu a deschis scorul in minutul 29, transformind un penalti acordat ca urmare a unui fault clar in careu al lui Popov asupra lui Oprita, si l-a majorat in minutul 58 cu un sut puternic de la 20 de metri, care l-a lasat fara replica pe poartarul Sovkovski.

Sa mai consemnam ca fundasul Universitatii Craiova, Ionut Rada, a debutat aseara in echipa nationala, el fiind trimis pe teren in minutul 88, in locul lui Rat.

Tineretul a pierdut cu 2-1

Tot ieri, selectionata de tineret a Romaniei a fost invinsa, cu scorul de 2-1 (0-1), de reprezentativa similara a Ucrainei. Golurile selectionatei ucrainene au fost inscrise de Balabanov (’66) si Hai (’70-p), in timp ce pentru tricolori a marcat Marica (’19).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS