Acasă Sport Irakul va fi invitat sa participe la Jocurile Olimpice din 2004

Irakul va fi invitat sa participe la Jocurile Olimpice din 2004

Presedintele Comitetului International Olimpic (CIO), Jacques Rogge, a anuntat miercuri, la Lausanne, ca Irakul va fi invitat sa participe la Jocurile Olimpice din 2004, de la Atena. Rogge a precizat ca un Comitet Olimpic Irakian provizoriu a fost infiintat pentru a inlocui instanta similara existenta in timpul regimului lui Saddam Hussein, care a fost acuzata ca a torturat sportivii.

„Vom trimite o invitatie irakienilor care conduc acest comitet provizoriu. Ne va face placere sa avem sportivi irakieni, afgani si din Timorul Oriental la JO de la Atena“, a spus presedintele CIO, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Lausanne, cu exact un an inaintea inceperii JO.

In cadrul ceremoniei de la Lausanne au fost remise primele invitatii pentru participarea la JO din 2004, Greciei, Italiei, Chinei si Canadei, tari unde vor avea loc urmatoarele editii al Olimpiadei, precum si Cubei, Turciei, Germaniei, Marii Britanii, Spaniei, Rusiei, Statelor Unite, Frantei si Braziliei, state ce au orase candidate la organizarea Jocurilor Olimpice din 2012.

Celelalte tari vor primi invitatiile prin curier.

Exit mobile version