16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSimona Barcau si Marius Ionescu au cucerit aurul

Simona Barcau si Marius Ionescu au cucerit aurul

Antrenorul oltean Eleodor Rosca a insotit delegatia Romaniei in Finlanda si este incintat de rezultatele obtinute de sportivii din Banie

La sfirsitul saptaminii trecute s-a desfasurat in Finlanda cea de-a 17-a editie a Campionatelor Europene de atletism (juniori). Romania a cucerit zece medalii, dintre care trei de aur, tricolorii juniori clasindu-se astfel pe locul patru pe natiuni, dupa Germania, Rusia si Marea Britanie.

Din cele trei medalii de aur, doua au fost cucerite de atleti din Banie: Marius Ionescu la 10.000 m (CSM-LPS) si Simona Barcau la 800 m (LPS-CS Olimpic). Marius Ionescu a cucerit si o medalie de argint, in proba de 5.000 m, iar Corina Dumbravean (CS Olimpic-CSM Bistrita) a obtinut bronzul la 1.500 m.

Antrenorul craiovean Eleodor Rosca a insotit delegatia Romaniei la CE din Finlanda si a spus ieri: „Rezultatele atletilor romani sint deosebite: 16 sportivi participanti au adus acasa zece medalii, din care trei de aur. Craiova este in top si a avut o contributie decisiva: doua medalii de aur, prin Marius Ionescu si Simona Barcau. Marius a fost aproape si de cea de-a doua medalie de aur, obtinind, in final, argintul la 5.000 m. El este pregatit de antrenorul Catalin Geapana“.

La startul cursei de 800 m, Simona Barcau era creditata a 11-a pe plan european, tinind cont de timpul obtinut anterior, dar cursa a terminat-o cu un timp performant care i-a imbunatatit recordul personal cu 2,5 secunde. Antrenorul ei, Eleodor Rosca, a punctat: „Fara modestie, dar ne-am asteptat la acest triumf in Finlanda, cursa Simonei de la Tampere a fost, cum sa zic, una ca la carte! Pe ultima suta de metri, era a cincea, dar a ajuns prima, depasindu-le cu vreo trei-patru metri pe contracandidate! Timpul obtinut este record personal si sintem bucurosi – Simona si eu ca antrenor – pentru aceasta, repet, asteptata izbinda. Sa nu uitam ca este junioara, iar timpul obtinut la un CE este deosebit. N-ar fi exclus ca Simona sa participe la CM de seniori, la stafeta de 4×400 m“.

La concursul „Grand Prix“ din Grecia, Alina Cucerzan (CSM-Dinamo) a cistigat cursa de 1.500 m (4:05.80), record personal si, dupa cum ne-a confirmat antrenorul Eleodor Rosca, aceasta izbinda o include pe Cucerzan la CM de senioare. Rosca: „Alina a invins la Patras pe o atleta care avea cel mai bun rezultat din acest an!“. In aceeasi proba, pe locul cinci s-a clasat o alta sportiva din Banie, Mihaela Olaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS