14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Sport pe scurt

Turneul de tenis de la Kitzbuhel

Mergea si Hanescu au fost eliminati in turul al doilea

Tenismenii romani Florin Mergea si Victor Hanescu au fost eliminati in turul al doilea al probei de simplu din cadrul turneului ATP de la Kitzbuhel, dotat cu premii in valoare totala de 925.000 de euro. Mergea a fost invins in runda a doua, cu scorul de 6-3, 6-4, de jucatorul spaniol Feliciano Lopez, cap de serie numarul 13, in timp ce Hanescu a pierdut, cu scorul de 2-6, 5-7, meciul disputat cu argentinianul Mariano Zabaleta, cap de serie numarul opt. Pentru calificarea in turul al doilea al turneului de la Kitzbuhel, Mergea si Hanescu vor primi, fiecare, 6.430 de euro si trei puncte in clasamentul ATP. Cei doi tenismeni romani sint prezenti si pe tabloul probei de dublu a competitiei, ei urmind sa intilneasca, in primul tur, perechea ceha Martin Damm / Cyril Suk, cap de serie numarul doi.

CM de polo

Romania a fost invinsa si de Rusia

Selectionata de polo pe apa a Romaniei a pierdut cu scorul de 9-6 (2-1, 3-2, 2-2, 2-1) meciul cu Rusia, pentru locurile 9-12, in turneul de polo pe apa din cadrul Campionatelor Mondiale de natatie de la Barcelona, golurile „tricolorilor“ fiind reusite de Radu (2), Iosep, Juravle, Angelescu si Andrei Dina. Romania va intilni astazi (joi), in ultimul joc, pentru locurile 11-12, echipa Germaniei, invinsa cu 7-3 de Croatia.

Handbal (f)

Lot inexistent la Dwar Craiova

Lotul echipei de handbal feminin Dwar Craiova, cu mai putin de doua luni inainte de debutul campionatului, este practic inexistent. Asa a declarat antrenorul formatiei, Bogdan Burcea, care se vede nevoit sa faca antrenamente cu numai sase jucatoare. Cele mai bune jucatoare ale formatiei din Divizia A la handbal si-au gasit alte angajamente, atit in tara, cit si in strainatate. Ileana Stoian a ales sa se transfere la proaspata promovata in Liga Nationala, Cetate Deva, Ramona Raducan si Simona Aldea vor juca, din sezonul urmator, la ocupanta locului zece in prima liga, Astral Posta Cilnau, in timp ce Irina Radovici si Adela Burcea au semnat contracte cu vicecampioana Insulelor Feroe, HC Vestamanna. Nici Alina Stoicea nu este o prezenta sigura la echipa craioveana, jucatoarea care a revenit la Dwar din Cipru, in ultimele etape ale campionatului trecut, analizind, in prezent, posibilitatile unor transferuri in Franta sau Italia. O alta handbalista din lotul de baza, Roxana Sanda a fost operata de curind si nu se stie exact cind va fi recuperata complet. Nici antrenorul Bogdan Burcea nu a semnat, deocamdata, contractul pe care i l-a oferit conducerea echipei, urmind sa faca acest lucru numai in functie de lotul pe care il va avea la dispozitie. „Mi s-a adus un contract sa-l semnez, dar inca nu am facut-o. Lotul de la echipa este practic inexistent. Nu stiu, dintre fetele care au ramas, care vor continua, daca vor continua, sau se vor retrage. Deocamdata nu s-a vorbit despre aducerea de noi jucatoare. Voi continua la echipa numai in functie de lot“, a spus Burcea, care a tinut sa le multumeasca fetelor care au plecat pentru perioada in care au lucrat impreuna. „Vreau sa multumesc public fetelor care au plecat, niste fete exceptionale, cu un caracter deosebit“, a adaugat Bogdan Burcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS