11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Sport pe scurt

Turneul de tenis de la Helsinki

Victor Hanescu este principalul favorit

Tenismanul roman Victor Hanescu este cap de serie numarul unu al turneului de tenis de la Helsinki, dotat cu premii in valoare totala de 125.000 de euro. In runda inaugurala a acestei competitii, Hanescu il va intilni pe francezul Julien Varlet. Daca va trece de Varlet, tenismanul roman va juca in compania cistigatorului meciului dintre norvegianul Jan Frode Andersen si chilianul Hermes Gamonal.

La rindul sau, tenismanul roman Adrian Voinea il va intilni pe austriacul Markus Hipfl in primul tur al turneului de la Amersfoort, dotat cu premii in valoare totala de 380.000 de euro. Daca va trece de Hipfl, Voinea va juca in turul doi cu invingatorul dintre olandezul John van Lottum si spaniolul Fernando Vicente, cap de serie numarul 5.

CM de atletism (cadeti)

Cristina Spataru a cistigat doua medalii de aur

Atleta romana Cristina Spataru a cistigat cea de-a doua medalie de aur la Campionatele Mondiale pentru cadeti de la Sherbrooke (Canada), dupa ce a ocupat locul I in proba de saritura in lungime, stabilind, totodata, cu performanta de 6,41 m, un nou record al competitiei. Atleta romana a reusit sa sara 6,41 m din cea de-a doua incercare, ea fiind urmata in clasamentul final al probei de Denisa Scerbova (Cehia), care cu performanta de 6,40 m a stabilit un nou record personal. Spataru a obtinut astfel cea de-a doua medalie de aur la aceasta editie a Campionatelor Mondiale, dupa ce cistigase si proba de triplusalt, unde a stabilit, de asemenea, un nou record al concursului, cu o saritura de 13,86 metri. De altfel, Spataru, care are 17 ani, este singura atleta care a reusit sa obtina doua medalii de aur la copetitia mondiala din Canada.

In concursul de 800 de metri din cadrul CM, atleta romana Larisa Arcip a cucerit medalia de bronz, stabilind, cu timpul de doua minute, patru secunde si 31 de sutimi, un nou record personal.

In clasamentul final pe medalii al acestei editii a Campionatelor Mondiale, delegatia Romaniei a ocupat locul noua, cu un total de trei medalii cucerite, doua de aur si una de bronz. Prima pozitie in aceasta ierarhie a fost ocupata de SUA, cu 14 medalii, dintre care sase de aur, patru de argint si patru de bronz, urmata de Rusia si de Kenya.

In proba de saritura cu prajina

Elena Isinbaieva a stabilit un nou record mondial

Rusoaica Elena Isinbaieva a stabilit duminica, in cadrul reuniunii atletice internationale de la Gateshead (Anglia), contind pentru circuitul Grand Prix IAAF, un nou record mondial in proba de saritura cu prajina, cu o performanta de 4,82 m.

Fostul record, 4,81 m, a apartinut americancei Stacy Dragila si a fost obtinut in 2001 la Stanford (SUA). Elena Isinbaieva, care are 21 ani, fosta campioana mondiala de juniori, s-a clasat pe locul al doilea la Campionatele Europene din Germania de anul trecut, cu un rezultat de 4,55 m. Atleta rusa este, de asemenea, vicecampioana mondiala in sala la Birmingham in 2003, cu o saritura de 4,60 m.

In clasamentul WTA

Serena Williams se mentine lidera

Clasamentul WTA al celor mai valoroase jucatoare profesioniste de tenis din lume, care a fost dat publicitatii luni, la Miami, nu a suferit nici o modificare in partea superioara, americana Serena Williams fiind in continuare lidera, cu 6.060 de puncte.

Jucatoarea rusa Dinara Safina, care s-a impus in finala turneului de la Palermo, a facut un salt de 14 locuri, intrind in topul primelor 50 de jucatoare din lume. Primele zece locuri in clasamentul WTA sint ocupate de urmatoarele jucatoare: 1. Serena Williams (SUA) 6.060 de puncte, 2. Kim Clijsters (Belgia) 5.721, 3. Justine Henin-Hardenne (Belgia) 4.705, 4. Venus Williams (SUA) 4.216, 5. Lindsay Davenport (SUA) 3.626, 6. Amelia Mauresmo (Franta) 2.932, 7. Jennifer Capriati (SUA) 2.578, 8. Chanda Rubin (SUA) 2.434, 9. Daniela Hantuchova (Slovacia) 2.078, 10. Anastasia Miskina (Rusia) 1.990.

In timpul Raliului statului Oregon

Doi piloti britanici au murit

Pilotul britanic de raliu Mark Lovell si copilotul sau, Roger Freeman, si-au pierdut viata intr-un accident petrecut in timpul unei curse in Statele Unite. Accidentul a survenit in prima etapa a Raliului statului Oregon, cind masina britanicilor, un Subaru Impreza, a parasit carosabilul si s-a izbit violent de un copac, dupa care s-a prabusit intr-o prapastie. Cei doi piloti, care concurau impreuna de 20 de ani, aveau 43, respectiv, 52 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS