Acasă Sport Oltenii nu au complexe in fata echipelor franceze

Oltenii nu au complexe in fata echipelor franceze

Al treilea meci de verificare al oltenilor s-a disputat simbata seara, la Grande Motte, cu Montpellier, echipa care s-a clasat pe locul 16 in campionatul trecut. Francezii au deschis scorul in minutul 39, prin Rui Pataca, dar peste trei minute, McBreen a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj. Reamintim, in primele doua partide disputate in Hexagon, Universitatea a pierdut, cu 1-2, in fata echipei Girondins Bordeaux si a remizat, 2-2, cu Olympique Marseille.

In partida de la Grande Motte, antrenorul Universitatii, Sorin Cirtu, a utilizat urmatorii jucatori: Guso – Daouda, Papura, Rada – Miclea, Plesan Moti, Bundea, I. Stancu – Borbely, Murgan. Au mai jucat: McBreen (l-a inlocuit, in minutul 37, pe Bundea, care s-a accidentat), Cl. Tudor, Stoianof, Vigariu, V. Stancu.

La rindul sau, tehnicianul echipei Montpellier, Gérard Bernardet, a folosit urmatorii fotbalisti: Viviani – Moullec, Blanc, Carotti, Ramond, Godemeche, Michalowski, Doumeng, Bamogo, Pataca, Robert (repriza I); Pionnier – Michalowski, Dzodic, Assoumani, Giacopelli, Godemeche, Rouviere, Laigle, Hrubina, Lafourcade, Descamps (repriza a II-a).

Aflat in Franta, patronul Dinel Staicu, a spus ieri: „Universitatea este in acest moment o echipa care si-a consolidat o relatie de joc si care evolueaza fara sa fie demoralizata de numele si faima adversarilor de aici, din Hexagon. Pentru multi dintre jucatorii Universitatii, acest turneu din Franta este prima lor iesire intr-o tara cu un fotbal dezvoltat si au avut ocazia sa vada arene sportive moderne s.a.m.d. Aici este totul impresionant. Pentru mine este important nu numai cum evolueaza impotriva unor adversari cu nume, ci si faptul ca au depasit acest obstacol psihic. Repet, fotbalistii Universitatii au jucat fara nici un fel de complexe. Simbata, de exemplu, in partida cu Montpellier, francezii ne-au condus cu 1-0 doar vreo trei-patru minute, McBreen, abia introdus in teren, egalind. Si acest rezultat, 1-1, s-a pastrat pina la sfirsitul meciului. Formatia Universitatii? Sunati-l pe antrenorul Cirtu, a facut foarte multe schimbari. De fapt, tocmai acesta este interesul, sa-i vedem cit mai mult pe tinerii jucatori cum evolueaza“.

Dinel Staicu a recunoscut insa ca lotul Universitatii trebuie completat cu cel putin doi fotbalisti, punctind: „Avem nevoie de un mijlocas stinga, de banda, si de cel putin un atacant. Cei doi fotbalisti, Lux si Barbosa, ar trebui sa vina direct la Craiova. Si atit. Nu mai testam aici, in Franta, pe nimeni, deci nici pe acel jucator Marchal, care a evoluat ultima oara prin Luxemburg. Ii dorim pe Lux si Barbosa. Trebuie sa inceteze politica aceasta de aducere in probe a multor jucatori. De ce? Impieteaza asupra moralului jucatorilor aflati in lotul Universitatii.“

Dinel Staicu, desi se afla in Franta de o saptamina, n-a vazut decit meciul de simbata seara, cu Montpellier. Staicu: „Am stat sase zile la Paris pentru unele probleme, simbata am fost la Montpellier, iar dupa meci m-am mutat la Marsilia, unde sint si acum. Mai am de rezolvat citeva probleme si dupa toate probabilitatile nu voi urmari ultimele amicale ale Universitatii din Franta.“

Exit mobile version