17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricoul galben a fost cistigat de ucraineanul Vadim Rusu

Tricoul galben a fost cistigat de ucraineanul Vadim Rusu

Desfasurata pe o distanta de 112 kilometri, intre Craiova si Tirgu Jiu, prima etapa a Turului Ciclist al Romaniei s-a incheiat la Tirgu Jiu cu o prima premiere realizata de oficialitati locale si de reprezentantii Federatiei Romane de Ciclism (FRC). Tricoul galben a fost imbracat de ucraineanul Vadim Rusu, care a parcurs distanta in doua ore si 50 de minute. Acesta a fost recompensat de autoritatile locale cu un premiu in valoare de 5 milioane de lei, la care s-au adaugat doua milioane oferite de FRC. Ucraineanul a fost urmat de olandezul Grozen Jelle (tricoul alb pentru combativitate si un premiu de trei milioane de lei ) si de grecul Potouridis Elpidoforos (premiat de autoritati cu doua milioane de lei).

Primul sprint, care a avut loc la Filiasi, a fost cistigat de romanul Alexandru Ciocan, de la Conpet Ploiesti, premierea fiind facuta de italianul Claudio Corti, director general al firmei Saeco, venit special de la Turul Frantei pentru a urmari evolutia echipei Conpet Petrolul Ploiesti pe care o sponsorizeaza in acest concurs. Reprezentantul CPP in concurs a reusit sa ocupe locul doi in cel de-al doilea sprint de la Rovinari, cistigat de olandezul El-fering Arjan, pe locul trei situindu-se ucraineanul Roman Luov. Premierea a fost facuta de primarul localitatii Rovinari, Ilie Rautescu, care a recompensat cistigatorii cu sase milione de lei.

Presedintele Federatiei Romane de Ciclism, Ion Badea, a apreciat organizarea buna de care a avut parte la Tirgu Jiu, dar si premiile consistente oferite de autoritati: „Ne-am bucura sa avem astfel de premieri si in alte localitati, pentru ca sint cele mai mari premii oferite. Cit priveste organizarea, n-am avut nici un fel de incident.“

Directia pentru Tineret si Sport Gorj a organizat inaintea sosirii la Tirgu Jiu a ciclistilor participanti la Turul Rominiei citeva concursuri rezervate amatorilor din localitate. La acestea au luat parte copii de 10-16 ani, dar si veterani, din concursul acestora nelipsind binecunoscutul ciclist gorjean Gheorghe Adam (70 de ani), care s-a situat pe primul loc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS