5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportN-avem bani nici de Divizia B!

N-avem bani nici de Divizia B!

• Consiliul Director al FRV a decis „retrogradarea“ Universitatii in liga a doua. • Antrenorul echipei din Bacau, una dintre gruparile care au cerut excluderea oltenilor din A, este membru al aceluiasi Consiliu Director

Echipa de volei masculin Universitatea Craiova a fost exclusa din campionatul Diviziei A, urmind ca, de la reluarea campionatului, in luna octombrie, sa evolueze in cea de-a doua divizie nationala. Dupa accidentului de la Tulcea, in care a fost implicat lotul craiovean, si in urma caruia voleibalistii nu au mai putut continua campionatul, echipa din Banie urma sa ramina in Divizia A, pe locul opt, cu trei pozitii mai jos fata de cea pe care se afla in momentul accidentului.

In urma contestatiilor depuse de echipele din Cluj si Bacau, care, aflate la un pas de retrogradare, s-au aratat nemultumite de decizia initiala a FRV, Consiliul Director a luat decizia retragerii echipei craiovene din prima divizie nationala. Astfel, echipa bacauana, care in urma meciului de play-off era retrogradata de fapt, si-a pastrat locul in Divizia A. Aceasta decizie a FRV era previzibila, mai ales ca echipa din Craiova nu a primit, pina la data limita de 15 iunie, invitatia de a se inscrie in urmatorul campionat al primei divizii. Federatia nu a aratat interes decit pentru statele de plata ale voleibalistilor de la Universitatea Craiova, cerind, in acest sens, in luna aprilie, documentele justificative ale clubului.

Criza financiara acuta in care se zbate echipa din Banie a impiedicat si o actiune mai vehementa a clubului impotriva deciziei Consiliului Director al FRV. Pentru ca, se pare, echipa craioveana nu are bani, si nici jucatori, sa ramina macar in Divizia B. „Bugetul necesar pentru un an este de aproape 15 miliarde de lei. Noua ni se da doar un miliard si 200 de milione de lei, din care jumatate se duce numai pe salarii. Buget pentru investitie in cantonamente si in jucatori nu exista. Este posibil, in conditiile acestea, ca echipa sa nu reia campionatul nici in Divizia B. Noi cautam solutii, la toate nivelurile, numai ca sponsorii nu se grabesc sa investeasca“, a spus Corneliu Stroe, presedintele Consiliului de Administratie al CS Universitatea.

Nici antrenorul formatiei Universitatea nu este mai optimist. Pe linga problemele financiare, Danut Pascu se confrunta si cu o criza de jucatori. Razvan Parpala, Raul Oprisor, Birau Fabian si Ilie Gherghe si-au gasit alte angajamente, urmind ca, din sezonul urmator, sa joace la alte echipe din tara (Constanta, Slatina, Ploiesti), care nu sint in pericol de desfiintare.

„Ceea ce se intimpla acum este o actiune conjugata a echipelor care au facut contestatie si a federatiei. Pentru ca, in urma play-off-ului, Bacaul era retrogradata, aceasta echipa a continuat actiunea Universitatii Cluj, mai ales ca antrenorul de la Bacau este membru al Consiliului Director al FRV. Pe linga asta, nici jucatori nu mai avem. Toti sint apti de joc, numai ca si-au gasit alte echipe la care sa joace“, a spus Danut Pascu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS