7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjeanul Florin Mergea a cistigat doua titluri in aceeasi zi

Gorjeanul Florin Mergea a cistigat doua titluri in aceeasi zi

• In proba de simplu, Mergea l-a invins in finala pe australianul Chriss Guccione, cu 6-2, 7-6 • La dublu, cuplul Mergea / Tecau s-a impus, cu 7-6, 7-5, in fata perechii Adam Feeney / Chris Guccione • Primaria Tirgu Jiu il va desemna pe Florin Mergea Cetatean de Onoare al orasului

La zece ani dupa ce romanul Razvan Sabau triumfa pe tabloul de la Wimbledon, tenismenul gorjean Florin Mergea a reusit cea mai buna performanta a sa la juniori. Tinarul de 18 ani, care deja participa in turneele de seniori, se afla la ultima participare ca junior la Wimbledon, turneu de care se leaga primul titlu de dublu obtinut in urma cu un an impreuna cu colegul sau Horia Tecau. Ajuns in finale atit la simplu, cit si la dublu, Florin Mergea a reusit sa se impuna pe iarba de la Wimbledon si sa cistige doua titluri de campion. O incununare a eforturilor facute pina acum, dar si o recunoastere a valorii sale pe care va trebui sa o demonstreze de acum inainte si in turneele de seniori.

Gorjeanul era considerat

al saselea favorit

Daca la dublu perfomantele au fost mai multe pentru Mergea si Tecau, la simplu, nici unul nu reusise sa cistige un turneu de Grand Slam. Florin fusese la un pas de titlu la primul turneu al anului – Australian Open, cind pierduse finala si isi promisese ca va cistiga un titlu in acest an. Considerat al saselea pe lista favoritilor de pe iarba londoneza, Mergea a urcat pina in finala intrecerii, unde l-a invins pe australianul Chriss Guccione cu 6-2, 7-6, razbunindu-si astfel si partenerul sau de dublu care fusese invins in semifinale de australian. O finala in care romanul a dominat si a reusit sa paraseasca terenul cu fruntea sus si cu trofeul in mina. Dupa ce in 1993 Razvan Sabau ridicase deasupra capului trofeul cistigatorilor de la juniori, a fost acum rindul unui gorjean sa ii calce pe urme. Florin Mergea devine astfel cel de-al doilea roman care cistiga titlul de juniori al intrecerii londoneze si cel de-al patrulea care reuseste performanta de a cistiga un trofeu de Grand Slam dupa Mariana Simionescu (1974 la Roland Garos), Andrei Pavel (1992 la Roland Garos) si Razvan Sabau (1993 la Wimbledon).

Mergea l-a invins pe Guccione de doua ori intr-o zi

Obisnuiti sa joace cite doua meciuri pe zi in turneele de aceasta anvergura, juniorii romani s-au inscris si la dublu, acolo unde aveau de aparat un titlu. Mergea si Tecau cistigasera la Wimbledon in urma cu un an, atunci cind erau proaspeti campioni mondiali la dublu. Florin Mergea si Horia Tecau erau considerati favoriti si s-au impus cu usurinta si in acest an. In finala ei au intilnit perechea australiana Adam Feeney / Chris Guccione, in fata carora s-au impus cu 7-6, 7-5, reusind astfel sa-si pastreze inca un an titlul pe care l-au cistigat in 2002. Cu toate ca erau obositi dupa jocurile disputate zilnic in ultima saptamina, juniorii au incheiat Wimbledonul cu o premiera pentru Romania: cistigarea ambelor trofee puse in joc la turneul londonez. Pentru Mergea, victoria in fata australienilor a insemnat si cel de-al doilea triumf in fata australianului Guccione, pe care il invinsese in aceeasi zi si la simplu.

Mergea va deveni cetatean

de onoare al orasului Tirgu Jiu

Florin Megea va primi la sfirsitul acestei luni titlul de cetatean de onoare al municipiului Tirgu Jiu. La aflarea vestii ca tinarul sportiv gorjean a cistigat titlul de campion la Wimbledon, proba de simplu juniori, primarul Florin Circiumaru i-a contactat pe consilierii locali, care au fost de acord cu inminarea titlului. „Macar atita lucru sa facem drept rasplata pentru imaginea pe care o face orasului si tarii in intreaga lume.“ Propunerea va fi facuta oficial in cadrul sedintei de consiliu care se va tine pe 21 iulie. Inminarea titlului de cetatean de onoare al orasului vine dupa ce la inceputul acestui an consilierii judeteni au respins propunerea de a-l desemna pe Florin Mergea gorjeanul anului 2002, pentru cistigarea titlului de campion mondial la dublu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS