10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjeanul Daniel Baloi a promovat in Lotul National

Gorjeanul Daniel Baloi a promovat in Lotul National

Judetul Gorj va avea din acest an un arbitru care va activa la nivelul Diviziilor A si B. Asistentul Daniel Baloi a fost promovat recent in Lotul National, fiind primul cavaler al fluierului din Gorj care va activa in primele doua esaloane in ultimii zece ani. Ultimul arbitru gorjean care a reusit aceasta performanta este Mircea Stefanoiu, retras intre timp din activitate, fiul sau incercind acum sa-l urmeze si fiind unul dintre favoritii la promovarea in Lotul Divizionar.

Arbitrul Daniel Baloi, care are 30 de ani, activa de trei ani la nivelul Diviziei C, fiind in arbitraj din anul 1993. Judetul Gorj a avut in ultimii trei ani doar trei divizionari, nici unul dintre aspirantii la un loc in lot nereusind promovarea. Seful Colegiului de Arbitri Gorj, Mihai Prunariu, s-a declarat multumit de promovarea colegului sau, pe care il apreciaza pentru modul in care a muncit in ultimul an: „E meritul lui si munca lui din ultimul an, dar si din anii trecuti. Merita aceasta promovare.“

Promovarea nu a fost insa lipsita de emotii deoarece in prima faza, dupa calcularea mediilor de catre fosta Comisie Centrala a Arbitrilor condusa de Grigorescu, arbitrul gorjean era primul sub linie. In urma cumularii notelor de la observari si a celor de la testarile sustinute in decursul unui an, Daniel Baloi avea media 8,92 si era cel de-al 17-lea arbitru divizionar in clasamentul intocmit de comisie (dupa ce au fost scosi din calcul arbitrii fara drept de promovare). In Lotul National nu au promovat decit primii 16 asistenti in acest sezon, iar diferenta dintre media sa si a ultimului admis era de doar o sutime (8,93 a fost ultima medie de intrare in lot). Noua Comisie Centrala condusa de Ion Craciunescu a recalculat mediile arbitrilor si a constatat ca gorjeanul Daniel Baloi avea nota suficienta pentru a promova in Lotul National.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS