22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNe-au furat pina ne-au batut!

Ne-au furat pina ne-au batut!

• Oltenii au deschis scorul prin Murgan, o noua inventie miraculoasa a lui Cirtu dupa Daouda, I. Stancu, Bundea si Plesan • Ni s-a refuzat un penalti clar, dar Bordeaux a primit unul gratis

Universitatea Craiova a inceput simbata seria meciurilor amicale pe care le va sustine in turneul din Franta. La Saint Pierre du Mont, alb-albastrii au intilnit pe Girondins Bordeaux, ambele formatii fiind la primul amical din acest sezon. Din pacate, brigada de arbitri desemnata sa conduca aceasta partida a facut tot posibilul pentru ca echipa franceza sa cistige si Bordeaux s-a impus cu 2-1. Pentru Girondins au marcat Alicarte (’28-p) si Chamakh (’51), in timp ce golul oltenilor a fost inscris de Murgan (’23).

Conform site-ului oficial al echipei franceze, Universitatea a inceput foarte bine meciul de simbata si a controlat jocul o buna bucata de timp. De la Bordeaux au absentat insa mai multi titulari, nici unul dintre cei trei atacanti pe care ii utilizeaza in mod curent antrenorul Elie Baup (Pauleta, Darcheville, Feindouno) nejucind in aceasta partida.

Centralul francez i-a persecutat pe olteni chiar din primele minute, refuzindu-le un penalti clar la un fault in careu a lui Planus asupra lui Murgan (’12). Dupa ce Ionut Stancu a irosit o buna ocazie de a marca, Murgan a deschis scorul pentru Universitatea in minutul 23, fructificind o pasa a lui Vigariu. Imediat dupa acest gol, la o cazatura teatrala in careu a lui Chamakh, arbitrul a „tusit“ in fluier si a dictat penalti, pe care l-a transformat Alicarte (’28). Chiar si pe site-ul oficial al echipei franceze se scrie ca fluierasul „a refuzat sa le acorde romanilor un penalti“, si ca a acordat o lovitura de pedeapsa girondinilor la o „faza de joc discutabila“. Universitatea putea prelua din nou conducerea, dar Vigariu si Murgan nu au fructificat ocaziile pe care le-au avut pina la pauza.

In partea a doua a partidei, jocul s-a echilibrat, dar prima ocazie a apartinut tot Universitatii, portarul Valverde intervenind excelent in fata lui Murgan. In minutul 51, scorul a devenit insa 2-1 pentru Bordeaux, Chamakh fructificind cu capul o centrare a lui Auriac. Dupa acest gol, jocul a scazut in intensitate, iar actiunile ofensive ale ambelor formatii s-au stins undeva la 30 de metri de cele doua porti.

Contactat telefonic, Sorin Cirtu a spus aseara: „In mare parte, jocul echipei m-a satisfacut. Rezultatul este insa injust, au recunoscut si francezii, meritau cel mult un egal. Murgan a evoluat foarte bine, iar portarul Valverde a avut niste interventii senzationale, blocind incredibil in fata lui Borbely si a lui McBreen. De ce l-am schimbat pe Plesan? Simplu, pentru ca a evoluat cu mult sub nivelul cu care s-a impus ca titular in sezonul trecut!“

Iata formatiile care au jucat simbata la Saint Pierre du Mont:

Bordeaux: Roux (’45, Valverde) – Jemmali (’45, Béda), Planus (’45, Auriac) Afanou, Alicarte – Basto, Sahnoun (’58, Caneira), Miranda, Meriem (’76, Francia), Francia (’45, Mavuba) – Chamakh (’77, Sahnoun). Antrenor: Elie Baup.

Universitatea: Guso – Daouda, Papura, Rada – Miclea (’83, V. Stancu), Bundea (’73, Stoianof), Plesan (’42, Cl. Tudor), Murgan, I. Stancu – Vigariu (’55, McBreen), Borbely. Antrenor: Sorin Cirtu.

Urmatorul amical al Universitatii se va disputa miercuri, 9 iulie, de la ora 20.00 (ora Romaniei), la Marmande, in compania echipei Olympique Marseille.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS