21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNumarul de echipe din Onoare si Elita s-ar putea mari

Numarul de echipe din Onoare si Elita s-ar putea mari

AJF Dolj si-a propus sa mareasca numarul de echipe care vor activa in sezonul 2003/2004 in cele trei campionate ale judetului. In sezonul recent incheiat, Categoria Onoare a fost alcatuita din sase serii a cite sase echipe fiecare, cele trei serii ale Categoriei Elita au fost formate din cite 16 formatii, iar in Divizia D au activat 18 grupari. Presedintele AJF Dolj, Nicu Neagoe, intentioneaza ca, in sezonul urmator, Categoria Onoare sa cuprinda opt serii in care sa joace cite sase echipe, Categoria Elita sa aiba cite 18 formatii in fiecare dintre cele trei serii, in timp ce Divizia D isi va pastra structura anterioara.

Nicu Neagoe si-a inceput marti periplul prin satele si comunele doljene pentru a-i convinge pe edilii acestor localitati sa sustina sau sa infiinteze echipe de fotbal. „Pentru inceput, am fost in localitatile Teasc, Bratovoiesti, Valea Stanciului, Gighera, Gingiova, Negoi si Macesu de Jos pentru a-i convinge pe primari sa-si inscrie echipele in Categoria Onoare. Am inceput de la baza pentru ca nu vreau sa am un «corp» supradimensionat, cu multe formatii in Elita si in Divizia D, si «picioare» de lut, cu doar citeva echipe in Categoria Onoare. Cind vom avea suficiente formatii in Onoare, abia atunci vom mari numarul de echipe din Elita. Precizez ca, pentru fiecare echipa nou-infiintata, AJF Dolj va plati atit taxa de inscriere, cit si legitimarile jucatorilor“, a spus presedintele AJF Dolj.

Seful apendicelui local al FRF isi va continua vizitele in satele si comunele doljene pentru a sutine cauza fotbalului, la inceputul saptaminii viitoare urmind sa faca un „tur de forta“ prin localitatile Botosesti-Paia, Grecesti, Seaca de Padure, Brabova, Gogosu si Secu. Nicu Neagoe a spus ca, beneficiind de sustinerea primariilor, reprezentantii gruparilor din Plenita, Izvoare si Macesu de Jos au luat deja de la AJF actele necesare reinfiintarii echipelor de fotbal din aceste localitati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS