12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPovestea cu revenirea lui Lutu nu este o telenovela lacrimogena

Povestea cu revenirea lui Lutu nu este o telenovela lacrimogena

Luni, in timp ce Ionut Lutu declara transant: „M-am inteles cu oamenii din conducerea Rapidului asupra tuturor datelor“ (ProSport-ul de ieri), proprietarul jucatorului craiovean anunta conducerea din Giulesti ca fotbalistul trebuie sa revina grabnic la Universitatea din cauza unei nefericite intelegeri cu coreenii de la Samsung. Intr-un tirziu, Lutu a fost auzit facind o declaratie la un post local TV prin care pretindea ca, de a doua zi (ieri) revine la Universitatea! Ieri-dimineata a fost mare vinzoleala la club, subiectul fiind revenirea lui Lutu la Craiova.

Intr-o conferinta de presa ad hoc, Dinel Staicu si Sorin Cirtu au fost, cum se spune, la unison: „Revenirea lui Lutu este in interesul clubului“.

Clauza buclucasa

De fapt, contractul cu Lutu cuprinde si o clauza speciala, anume ca, daca Universitatea il transfera la alt club, oltenii trebuie sa achite clubului coreean Samsung – de care inca apartine Lutu – 400.000 USD. In eventualitatea in care transferul s-ar fi efectuat de coreeni, acestia ar trebui sa achite Universitatii 200.000 USD. Din aceste motive financiare, Lutu a fost redirijat spre Universitatea, chiar daca, se aude, antrenorul Cirtu n-ar fi fost initial de acord cu aceasta revenire dupa efectuarea perioadei de pregatire de la Poiana Brasov.

Dinel Staicu a recunoscut ieri ca, din cauza clauzei speciale dintre Universitatea si Samsung, Lutu se va alatura lotului Universitatii si va pleca in turneul din Franta: „Din cauza situatiei contractuale cu Samsung, cit si din cauza faptului ca avem efectiv nevoie de Lutu, un jucator de valoare, el a revenit la Universitatea. Il apreciez ca pe un jucator de baza al Universitatii si ramine in continuare al nostru. Am cazut de acord si cu antrenorul Cirtu asupra acestui aspect, adica sa mergem pe impacarea lucrurilor si nu pe acceptarea ostilitatilor. Am ajuns la un consens, iar de astazi va reintra in ciclul de pregatire al Universitatii. Repet, nu sint de acord sa riscam intr-un anume fel acea clauza contractuala cu Samsung. Cum transferul lui Lutu la Rapid a fost mediatizat, cei de la Samsung au trimis fax catre FRF, precizind obligatiile care ne revin intr-o asemenea situatie“. Lutu a depus luna trecuta o cerere prin care a solicitat sa fie declarat liber de contract. Staicu a precizat: „Lutu a fost si va ramine jucatorul Universitatii. Ii voi analiza contractul, sa vad cum stam cu achitarea ratelor, ii vor fi platite la zi, dar eu stiu ca el are deja luati banii in avans!“

Antrenorul Sorin Cirtu l-a completat astfel pe patronul Staicu: „In primul rind, este vorba de interesul clubului, cred ca domnul Staicu a fost foarte explicit. Adica, interesul actual al clubului nu este de a plati 400.000 USD celor de la Samsung“. Despre Lutu, antrenorul Universitatii a fost si el explicit: „Jucatorului Lutu nu-i contesta nimeni valoarea. Important este ca el sa fie responsabilizat sau sa se responsabilizeze in interesul echipei. Si sa-si puna in valoare calitatile pe care le are pentru interesul echipei.“

Totusi, aseara se vorbea ca Lutu ar fi fost intors din drum din cauza ca Sorin Cirtu nu i-ar fi garantat un loc de titular! Desi tehnicianul alb-albastrilor i-a transmis ieri ca il asteapta la antrenamentul din aceasta dimineata, nu ar fi exclus ca Ionut Lutu sa ne ofere o noua surpriza.

Staicu a promis iarasi intariri

Un alt subiect al conferintei l-a constituit promisele achizitii pentru sezonul 2003/2004, patronul Staicu… promitind in continuare ca pina la inceperea campionatului vor fi adusi totusi jucatori noi si de valoare. A evitat sa comenteze discutiile si negocierile cu Barbagallo, mentionind doar atit: „Va asigur ca vor veni jucatori! Chiar si astazi revedem casete si decidem. Nu mai dau relatii despre discutiile cu Barbagallo decit dupa finalizare“.

Cirtu traieste si el cu speranta ca promisiunile vor fi onorate: „Cred ca pina la inceperea campionatului, lotul se va mai imbunatati. Abia atunci, adica dupa completarea lotului, putem sa stabilim si un obiectiv mai concret pentru sezonul urmator. Compartimentele care trebuie intarite? Atacul si mijlocul“.

Staicu: „Stiu ca avem nevoie de un mijlocas stinga si ca ne lipsesc atacantii. Il asigur pe Sorin ca in aceasta vara incercam sa rezolvam aceste probleme. Cum? Cu bani multi sau putini, cu minte multa sau putina, trebuie sa le rezolvam. Iar cind echipa va reveni din Franta, antrenorul sa gaseasca in Craiova jucatori pentru toate compartimentele“.

Referindu-se la lotul pentru turneul din Franta, patronul Staicu a spus ca, dupa toate probabilitatile, si Lutu va fi inclus pe lista lui Cirtu. Sorin a spus doar atit: „In aceasta seara (ieri-n.r.) dupa jocul scoala, definitivez lotul. Badea va face deplasarea“. Intrebat despre litigiul cu Netoiu, Staicu a spus ca asteapta ca PNA si IGP sa comunice „dovada nevinovatiei sale“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS