3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDoroftei va boxa cu Callist in octombrie, in Romania

Doroftei va boxa cu Callist in octombrie, in Romania

Reprezentantii World Boxing Association (WBA) il obliga pe pugilistul Leonard Doroftei sa isi apere titlul mondial la categoria semiusoara, versiunea WBA, in fata challengerului numarul unu, panamezul Miguel Callist, informeaza presa sud-americana.

Presedintele Comisiei Campionatelor Mondiale WBA, Renzo Bagnariol, a anuntat ca oficialii WBA au stabilit deja ca pe 11 iulie, la hotelul Orleans din Las Vegas, sa se desfasoare o licitatie publica pentru cistigarea dreptului de a organiza meciul Doroftei – Callist. „Vineri am trimis o scrisoare oficiala atit lui Don King, reprezentantul international al lui Callist, cit si oficialilor de la Interbox, cei care se ocupa de Doroftei“, a spus Bagnariol.

Initial, conducerea WBA isi daduse acordul pentru disputarea unui meci revansa intre Doroftei si Paul Spadafora, dupa ce intilnirea dintre cei doi, de pe 18 mai, de la Pittsburgh, contind pentru unificarea titlurilor WBA si IBF, se incheiase la egalitate. Oficialii WBA au revenit asupra deciziei, dupa ce, saptamina trecuta, campionul IBF la categoria semiusoara, Paul Spadafora, a anuntat ca renunta la titlu si trece la o categorie superioara de greutate, din cauza unor probleme de sanatate.

In urma negocierilor de ieri, dintre reprezentantii Interbox si presedintele FR de Box, Iosif Armas, s-a stabilit ca Leonard Doroftei sa boxeze cu panamezul Miguel Callist, cel mai probabil, in luna octombrie, la Bucuresti.

„In principiu, ne-am inteles cu managerul general al Interbox, Yvon Michel, ca urmatorul meci al lui Doroftei sa fie, in octombrie, in Romania. Mai sint anumite detalii tehnice de pus la punct, care vor fi definitivate in doua saptamini, atunci cind vom semna contractul. 99 la suta meciul va fi in Romania, dar nu sint sigur de numele adversarului lui Doroftei. Cele mai mari sanse le are Callist, mai ales ca WBA il obliga pe Dorin sa lupte cu acesta“, a spus Iosif Armas.

Bursa de campion pentru Doroftei

Purtatorul de cuvint al Interbox, Cristi Ganescu, care l-a insotit la Bucuresti pe Yvon Michel, a confirmat ca reprezentantii clubului canadian au ajuns la o intelegere de principiu cu Armas. „Astazi (ieri – n.r.), am plecat impreuna cu Michel la Montreal, unde vom incepe negocierile cu reprezentantii lui Callist, care speram sa se finalizeze in doua saptamini. Pentru Doroftei va fi un meci important, mai ales ca va lupta pentru cea mai mare bursa din cariera sa, cu mult mai mare decit cea de la disputa cu Spadafora, unde a primit 600.000 de dolari canadieni (440.000 de dolari SUA – n.r.)“, a spus Ganescu.

„Mosul“, care se afla in vacanta in Romania impreuna cu familia, a anuntat ca este dispus sa lupte si cu Miguel Callist. „Deocamdata, nu stiu nimic concret, asa ca nu am semnat nimic. Totul depinde de suma care va fi pusa in joc, desi eu nu boxez doar pentru bani. Totusi, trebuie sa am o bursa de campion, pentru ca am dovedit ceea ce pot. Astept sa mi se propuna ceva concret. La sfirsitul lunii voi merge la Montreal, unde voi stabili ce este de facut“, a spus Doroftei.

Acesta poate scapa de meciul cu Miguel Callist numai in conditiile in care ar accepta un meci-revansa cu Spadafora. Aceasta decizie l-ar obliga pe campionul roman sa renunte la titlul WBA, care va deveni vacant, si sa treaca la o categorie superioara. nu va mai fi nevoit sa-si apere titlul in fata lui Callist. Doroftei a mai fost obligat sa-si apere titlul in fata lui Callist si la inceputul anului, dar panamezul a primit atunci 50.000 de dolari ca sa-si dea acordul in vederea meciului cu Paul Spadafora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS