10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFurati pentru un egal!

Furati pentru un egal!

In conditii civilizate, Romania ar fi trebuit sa cistige la Oslo. Partea proasta este ca norvegienii au pregatit perfect meciul in culise, arbitrajul slovacului Lubos Michel fiind uneori scandalos. Totul a culminat cu evenimentul din minutul 77, cind, la un atac al norvegienilor, unul dintre tusieri nu a vazut un ofsaid, iar Michel, ca sa puna capac, a atribuit romanilor un hent in careul nostru, facut de… Carew! Penaltiul acordat a fost transformat impecabil de Solskjaer, Norvegia egalind in acel moment si „omorind“ meciul pina la final.

Scorul il deschisese Ionel Ganea in minutul 64, la capatul unei faze superbe: Pancu a recuperat o minge in fata careului lui Lobont, a pasat in adincime pentru Mutu, acesta a deviat superb spre Ganea si atacantul nostru, cu doi norvegieni in spate, l-a executat fara probleme pe Olsen.

Ce s-a intimplat in rest? A fost un meci aspru, cu cartonase galbene aratate cu duiumul, dupa „regulamentul“ lui Michel, in dreptul romanilor. Norvegienii au avut o bara in chiar primul minut (prin Solskjaer), dupa care romanii au dominat tactic disputa. Si, ca tot am amintit de reusita superba a lui Ganea, sa notam ca atacantul roman putea deschide scorul mai devreme, in finalul primei reprize, atunci cind a reluat de la trei-patru metri centrarea lui Mutu, dar Olsen a respins incredibil.

Oricum, dupa egalul de aseara, nu ne ramine decit sa speram intr-un arbitraj corect la Copenhaga, unde trebuie sa cistigam neaparat in fata danezilor. Pentru ca romanii, s-a vazut, stiu sa joace meciurile cu miza din deplasare.

Iata distributiile care au fost folosite la Oslo:

Romania: Lobont – Contra, Chivu, Iencsi, Rat – Pancu (’85, Bratu), M. Radoi, Soava, Ad. Ilie (’46, A. Stoica), Mutu – I. Ganea.

Norvegia: Olsen – Basma, Berg (’85, Lundekvam), R. Johnsen, Bergdolmo – F. Johnsen (’70, T.A. Flo), Backke, Andersen, Riise – Solskjaer, Carew (’81, Iversen).

Aseara, in celalalt meci din grupa, Luxemburg – Danemarca 0-2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS