10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportA venit vacanta, deci se cearta Staicu si Netoiu

A venit vacanta, deci se cearta Staicu si Netoiu

Acum, cind Staicu si Netoiu ne delecteaza cu asa-zisul „razboi al militienilor“, incepem sa ne dam seama cam cum s-a derulat vara trecuta campania de preluare a Universitatii, condusa de prefectul Cornel Mondea.

Dupa balacareala de marti, a ramas, practic, la fel ca la inceputul scandalului: Staicu zice ca nu-i mai datoreaza lui Netoiu nici macar un cent, in timp ce „Comandantul“ sustine ca asteapta 200.000 de dolari pina pe 15 iulie.

„I-am dat banii inca de anul trecut!“ – a „tipat“ Staicu in direct, ca invitat al „Nasului“ la B1TV. Si, ca sa ne convinga, Dinel ne-a povestit cum a retras vreo zece miliarde de lei de la „Carpatica“ si s-a dus cu sacul plin cu bani la Netoiu. Seamana cu o plata „la negru“, varianta pe care Staicu, surprinzator, nu a negat-o, iar noi, speriati, ne gindeam ca o duba a politiei il va prelua direct de linga Radu Moraru. Mai ales ca Netoiu, parca mai atent la ce vorbe „arunca“ prin telefon, s-a ferit ca de dracu’ sa recunoasca faptul ca ar fi fost platit „la negru“, atragindu-i si el atentia lui Dinel ca se chinuieste, parca, sa intre pe mina politiei.

Solicitat inca o data sa medieze conflictul dintre cei doi „cocosi“, Mitica Dragomir a incercat sa-i ia cu binisorul, dar pina la urma a spus cam asa: „Anul trecut, domnul Staicu, venit impreuna cu prefectul Mondea si cu primarul Bulucea, s-a angajat sa-i plateasca domnului Netoiu suma de 400.000 de dolari plus drepturile de televizare. Cred ca aici a fost incurcatura. Din «viteza», domnul Staicu a renuntat la drepturile de televizare pe sezonul 2001-2002, dar si la cele din sezonul 2002-2003. Pe parcurs, probabil si-a dat seama ca s-a inselat sau ca l-a inselat Gigi Netoiu, si s-a gindit sa se revanseze. Oricum, atunci, in prima faza a negocierilor, domnul Staicu, sustinut, cum spuneam, de prefect si de primar, a spus ca nu prea are bani si ca poate achita pe loc 100.000 de dolari. Gigi Netoiu a fost de acord si i-a intrebat cind ii pot achita restul de 300.000. Oltenii au tinut sfat si s-au angajat sa plateasca restul pina pe 15 iulie, anul acesta. Netoiu a cerut garantii si a primit astfel cele patru dezlegari in alb despre care se vorbeste. Oltenii au mai spus ca, daca, intre timp, vind vreun jucator afara, ii achita lui Netoiu 300.000 de dolari si ei ramin cu restul, moment in care echipa devenea in totalitate a domnului Staicu“.

Auzind vorbele lui Dragomir, ne-am dat seama ca la respectivele negocieri prefectul Mondea s-a prezentat cu lectia copiata dupa… Sorin Cirtu. Pentru ca, inainte de a pleca spre Bucuresti, delegatia olteana a tinut mare sedinta la prefectura, pe parcursul careia Cornel Mondea intreba din cinci in cinci minute de unde scoatem banii pe care ii solicita Gigi Netoiu. Ei bine, atunci, Sorin Cirtu le-a deschis capul si le-a sugerat varianta cu plata in rate si cu garantii in jucatori. Exact ce a acceptat in cele din urma Netoiu, iar ai nostri, ca niste olteni adevarati, la intoarcere, l-au aruncat pe Cirtu din barca, fiind de parere ca de atunci incolo stiau si ei sa conduca…

Din nefericire, acum se vede ca Netoiu, singur, a tras pe sfoara ditamai delegatia venita din Banie, trecindu-si in cont, dintr-o singura semnatura, drepturile de televizare pe doi ani! Asta pe linga suta de mii de dolari primita oficial, ca de cele zece miliarde pe care Dinel sustine ca le-a dus cu sacul la „Comandant“ iarasi ne este cam frica sa vorbim. Despre chitanta pe care Staicu o flutura de citeva zile si care ar demonstra ca Netoiu si-a primit si restul de 300.000 de dolari, chiar ca nu ne putem pronunta. „Comandantul“ zice ca este un fals grosolan, in timp ce, la prima vedere, semnatura lui Gigi Netoiu seamana serios cu cea de pe alte documente oficiale.

Una peste alta, este pacat ca am dat din nou de scandal tocmai cind crezuseram ca Universitatea si-a revenit. Pe de alta parte, ne temem un pic sa nu fie o cearta regizata pentru ca nu uitam cum in vara, inainte de a se pupa cu foc pe obrajiori imediat dupa ce au rezolvat „transferul“ clubului, Staicu si Netoiu se „porcaisera“ ca la usa cortului din cauza unui alt document-surpriza scos de Dinel din joben si care-l transforma pe Gigel in simplu „chirias“ al Universitatii. Pina la urma, „chiria“ ne-a costat citeva sute de mii de dolari si un lot intreg de jucatori. Sa nu fie acum in joc tot vreo astfel de miza, ca, daca o inghitim si acum, chiar ca sintem prosti!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS