Acasă Sport Unde au disparut 10.000 de bilete?

Unde au disparut 10.000 de bilete?

Rasfatata de soarta si de… FRF-ul lui Mircea Sandu, cel care a tinut mortis ca meciul Romania – Bosnia sa se dispute in Banie, Craiova si-a dat cu stingul in dreptul.

Nu, nu oamenii simpli au facut orasul de ris, ci tocmai personajele care ar fi trebuit sa se ingrijeasca de buna organizare a partidei de simbata.

Pai, din aproape 25.000 de bilete tiparite, doar vreo 3.000 au ajuns la muritorii de rind, la fraierii care s-au asezat civilizat la coada. Restul le-a imprastiat parca vintul, ca nimeni nu vrea sa-si asume nici cea mai mica raspundere.

Angajatii Universitatii au fugit de frica

Cert este ca FRF a ales sa distribuie biletele prin departamentul specializat al clubului Universitatea. Aici, se cuvine sa facem o precizare: Federatia Romana de Fotbal a oprit citeva mii de tichete de intrare pentru sponsorii Nationalei, deloc putini. Asa ca, spre casele de vinzare din Banie ar fi trebuit sa ajunga cam 15.000 de bilete. De aici si pina la cele 3.000 de bilete care au ajuns pe piata „alba“, diferenta este imensa.

Simtindu-se inselati, oamenii au asediat inca de luni clubul Universitatea. Suporterii olteni nu sint prosti, ei au simtit ca acolo, la club, s-a intimplat ceva. Ieri, insa, amenintati cu bataia, toti angajatii Universitatii au luat-o la sanatoasa si au inchis clubul, cineva punind si un anunt intr-un cui, ca la bacanie: „Clubul este inchis“.

Revista de 25.000 de lei bagata pe gitul suporterilor

Daca ar fi stiut cu ce oameni lucreaza, probabil ca FRF nu ar mai fi adus niciodata nationala Romaniei la Craiova. Ar fi preferat sa incarce autocare cu suporteri olteni si sa-i duca in alt oras…

Incercind sa explice criza de bilete, unii angajati ai clubului craiovean au motivat ca multe tichete de intrare au fost distribuite, pe baza de tabele, unor mari institutii comerciale din Banie pentru a se evita specula. O chestie care se facea inainte de ’89, atunci cind toate intreprinderile primeau bilete pentru oamenii muncii…

Pe de alta parte, nimeni nu a fost in stare sa explice de ce la unele dintre biletele de 50.000 de lei trimise catre institutii au fost anexate si reviste „Pro Universitatea“. Prin acest „artificiu“, o intrare la meci de 50.000 a crescut la… 75.000 de lei!

A, daca ar fi fost vorba despre o partida a Universitatii Craiova, nimeni nu ar fi obiectat in caz ca la biletele de intrare ar fi fost alaturate, cu pret separat, si astfel de materiale promotionale editate de club. Dar, cind s-a decis ca revista „Pro Universitatea“ sa fie bagata pe git suporterilor la un meci al Nationalei, cineva (sau mai multi…) a sarit lejer peste cal, dar si un pic peste lege.

„Taiem cablurile de la nocturna!“

Din cauza incompetentei celor care s-au ocupat de distribuirea biletelor de intrare la meciul Romania – Bosnia, probabil ca balamucul din Craiova va dura pina simbata noapte.

Pe de alta parte, fortele de ordine trebuie sa fie cu ochii in patru pentru ca lumea a devenit din ce in ce mai nervoasa. Spre exemplu, ieri, citeva zeci de suporteri, suparati ca la club au gasit doar usi inchise, au amenintat ca in timpul partidei de simbata seara se vor razbuna taind cablurile de la instalatia de nocturna!

Noroc insa cu baietii din echipa nationala. Mutu, Radoi, Chivu, Adi Ilie si toti ceilalti s-au declarat fericiti ca meciul cu Bosnia se joaca in Craiova.

Din cauza organizarii defectuoase s-ar putea insa ca in viitor FRF sa nu se mai complice cu noi, oricit de fericiti ar fi tricolorii cind joaca in Banie…

Exit mobile version