Acasă Sport Doroftei trebuia sa-l impuste pe Spadafora

Doroftei trebuia sa-l impuste pe Spadafora

Cei trei arbitri care au hotarit ca meciul dintre Doroftei si Spadafora, contind pentru unificarea titlurilor WBA si IBF, s-a incheiat la egalitate i-au infuriat pe suporterii pugilistului roman, i-au dezgustat pe cei impartiali si i-au facut sa zimbeasca amar pe sustinatorii boxerului american. Desi „Mosu’“ l-a batut clar pe Spadafora, judecatorii au decis ca atit el, cit si adversarul sau sa isi pastreze centurile de campioni, WBA, respectiv IBF.

Vastag: „In America este posibil orice!“

Nedreptatea comisa la Pittsburgh ne determina sa fim intru-totul de acord cu fostul antrenor al lui Doroftei, Titi Tudor, care a spus dupa meci ca arbitrii, un panamez si doi americani, i-ar fi acordat victoria romanului numai daca l-ar fi impuscat pe Spadafora. Si fostul campion mondial la box Francisc Vastag a spus ca este dezamagit de rezultatul final al meciului Doroftei si Spadafora. „S-a dovedit inca o data ca in America este posibil orice. Doroftei a cistigat mai mult decit clar. A condus tot timpul lupta in ring si a lovit foarte precis. Stiu ca boxul profesionist este o adevarata industrie, dar ceea ce s-a intimplat la Pittsburgh mi-a lasat un gust amar“, a spus Vastag.

Presa americana considera ca Doroftei a cistigat

Mult mai impartiala decit cei trei arbitri, presa americana a considerat ca Doroftei a cistigat meciul cu Spadafora. Jurnalistii de la cotidianul Pittsburgh Post-Gazette au notat ca arbitrii au fost de partea pugilistului american: „A fost o baie de singe. Dar cel mai urit rezultat al acestei lupte a fost scorul final. Ziaristii, ca si ceilalti din jurul ringului, l-au vazut cistigator pe Doroftei in sapte runde, iar pe Spadafora numai in cinci. Ca sa fim cinstiti, acest lucru ar putea arunca o umbra de indoiala asupra corectitudinii deciziei si a capacitatii judecatorilor de a ramine impartiali“, se mentioneaza in cotidianul care apare chiar in orasul natal al lui Spadafora.

Spadafora vrea sa lupte in Romania

Paul Spadafora a spus, dupa controversatul meci cu Leonard Dorin Doroftei, ca este oricind pregatit sa il infrunte pe boxerul roman la el acasa. Pugilistul american este dispus sa isi repuna in joc titlul mondial, de data aceasta insa in Romania. „Mi-ar placea mult sa lupt cu Dorin in Romania. El a venit la mine in oras, asa ca mi-ar placea sa merg si eu la el acasa“, a spus Paul Spadafora. „Vreau ca meciul sa fie rejucat, ca sa am sansa sa demonstrez ca eu ar trebui sa detin ambele titluri mondiale, la versiunile WBA si IBF“, a mai precizat Spadafora.

Potrivit cotidianului Pittsburgh Post-Gazette, cei doi boxeri se vor reintilni cu siguranta, cel mai probabil in luna septembrie.

Exit mobile version