11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Sport pe scurt

Rugbi, Cupa Mondiala

Romania va primi 430.000 de dolari doar pentru participare

Romania va incasa 430.000 de dolari pentru participarea la turneul final al Cupei Mondiale de rugbi, care va avea loc in Australia, in perioada 10 octombrie – 22 noiembrie 2003, suma putind fi si mai mare daca reprezentantii tarii noastre vor reusi sa depaseasca faza grupelor. Potrivit unei decizii a International Rugbi Board (IRB), data publicitatii la Sydney, cele 20 de reprezentative care vor participa la competitie vor fi recompensate cu premii cuprinse intre 430.000 de dolari (pentru fiecare echipa ce va fi eliminata in primul tur) si 850.000 de dolari (pentru cele patru semifinaliste), banii urmind sa fie transferati direct in contul federatiilor nationale. Directorul competitiei, Fraser Neill, a subliniat ca este pentru prima oara cind echipele participante la Cupa Mondiala de rugbi vor primi recompense in bani, dar ca aceste sume constituie indemnizatii de participare si nu recompense financiare. La Cupa Mondiala de rugbi din acest an, Romania va evolua in Grupa A, alaturi de reprezentativele Australiei, Argentinei, Irlandei si Namibiei.

Divizia D Nitela

Rezultatele etapei a 27-a

Runda a 27-a a Diviziei D Nitela s-a disputat simbata. In aceasta etapa s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Portul Bechet – Avintul Isalnita 1-2, Victoria Calarasi – AS Mirsani 7-0, Recolta Ostroveni – Gaz Metan Pielesti 1-0, ASO Filiasi – Chimia 0-4, Scoala „GP“ – Progresul Segarcea 3-1, Progresul Ciuperceni – Tricolor Sadova 3-1, Progresul Bailesti – Unirea Podari 3-0, UT Dabuleni – Spicul Unirea 3-0, Stiinta CFR – Vinatorul Desa 3-0 (N). Etapa viitoare se va disputa pe 10 mai, dupa urmatorul program: Isalnita – CFR, Mirsani – Bechet, Pielesti – Calarasi, Chimia – Ostroveni, Segarcea – Filiasi, Sadova – Scoala „GP“, Podari – Ciupercenii Vechi, Unirea – Bailesti, Desa – Dabuleni.

Handbal (f), Divizia A

Dwar are sanse slabe de promovare

Echipa de handbal feminin, Dwar Craiova a intilnit simbata, in deplasare, in cadrul etapei a 15-a a Diviziei A, formatia resiteana „Universitatea“, partida incheindu-se cu scorul favorabil oltencelor, de 29-35 (15-18). Inceputul craiovencelor a fost mai slab in primele minute ale intilnirii, resitencele reusind sa se distanteze, in minutul 11 al intilnirii, la cinci goluri diferenta (7-2). Lotul oltean trimis in teren de antrenorul Bogdan Burcea a reusit sa se mobilizeze si, desi nu a facut un meci foarte bun, a reusit sa se impuna pina la finalul reprizei si al partidei. Alaturi de titularele obisnuite ale echipei de la Daewoo, a evoluat si Alina Stoicea, reintoarsa din Cipru, care a reusit sa marcheze de trei ori pentru Dwar. Formatia care a evoluat la Resita a fost alcatuita din: Burcea – Raducan (11),Tanase (4), Aldea (4), Radovici (2), Stoian (2), Rusan (6). Au mai jucat: Dinca – Stoicea (3), Ecaterinescu (2) si Iliescu (1). Desi se afla pe pozitia a doua in clasamentul Diviziei A, echipa craioveana se pare ca are, cu trei etape inainte de finalul campionatului, sanse slabe de promovare in Liga Nationala. Urmatorul meci al handbalistelor de la Dwar se va desfasura simbata, in Sala sporturilor din Valea Vlaicii, in compania formatiei LPS Slatina.

Box

Mike Tyson l-a refuzat pe Don King

Fostul campion mondial de box la categoria grea, Mike Tyson, respinge oferta promotorului Don King de a figura pe acelasi afis cu britanicul Lennox Lewis in gala programata pe 21 iulie la Los Angeles. Shelly Finkel, managerul lui Tyson, a declarat ca boxerul nu va semna cu King, deoarece acesta ii datoreaza 100 de milioane de dolari, procesul urmind sa aiba loc in septembrie, la Curtea Federala din New York. King i-a oferit lui Tyson 20 de milioane de dolari pentru a-si retrage plingerea si un meci contra kazahului Oleg Maskaiev, in deschidere la confruntarea dintre Lennox Lewis si canadianul Kirk Johnson, pentru titlul mondial. Anul acesta, Tyson l-a invins in luna februarie prin KO in numai 49 secunde pe Clifford Etienne, dind din nou sperante suporterilor sai, dupa lamentabila comportare din 2002, cind a fost invins prin KO de Lewis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS