Acasă Sport Fotbaliştii de la Pandurii vor să depună memorii la FRF

Fotbaliştii de la Pandurii vor să depună memorii la FRF

Cei şase fotbalişti de la Pandurii suspendaţi de consiliul director in urmă cu două săptămini n-au fost reprimiţi pină acum in echipă. Căpitanul Dan Amzucu, liderul de sindicat Răzvan Rotaru, precum şi Romeo Rădoi, Adrian Arcanu, Alin Nicola şi Sorin Vintilescu au fost suspendaţi de conducerea clubului pină la sfirşitul acestei ediţii de campionat. Cei şase se numără printre iniţiatorii protestului impotriva fostului antrenor şi au semnat alături de alţi 21 de fotbalişti tabelul prin care se cerea demiterea lui Octavian Cojocaru.

Conform comunicatului oficial al conducerii de la Pandurii, ei au fost suspendaţi pentru nerespectarea unor prevederi din Regulamentul de Ordine Interioară. De asemenea, au primit avertismente Iulian Ştefan, Adi Popescu şi Ionuţ Lăpădat. „Nerespectarea normelor de comportare in cadrul echipei“, despre care conducerea a discutat in şedinţa care a avut loc la prefectură, include şi protestul jucătorilor impotriva lui Cojocaru.

Deşi cei care au protestat au fost mult mai mulţi (27 de fotbalişti din lotul de 31), măsura suspendării s-a luat doar impotriva celor şase, aceştia nefiind anunţaţi oficial de motivele pentru care nu mai pot evolua in echipă. Ei spun că n-au primit nici o inştiinţare referitoare la această suspendare, pe care o consideră abuzivă: „Nu ne-au dat nici o hotărire scrisă prin care să ne comunice că sintem suspendaţi. Mai mult, nu ne mai primesc nici la pregătire cu echipa şi nici in vestiar. Directorul executiv Ion Poenaru ne-a spus să ne echipăm la juniori şi să ne pregătim tot acolo.“

Lăsaţi acasă la meciul cu ARO şi neincluşi in lot pentru cel cu Apulum, jucătorii suspendaţi spun că se vor adresa forurilor superioare ale fotbalului: „Dacă nu se rezolvă in nici un fel problema noastră, vom depune memorii la federaţie.“ Patru dintre cei şase suspendaţi locuiesc in Tirgu Jiu sau in apropiere şi le este mai uşor să se prezinte la programul de pregătire, insă Vintilescu şi Nicola sint din Craiova şi au fost nevoiţi să locuiască pe la prieteni ori să-şi plătească hotelul pentru că Ion Poenaru a dispus şi evacuarea lor din hotelul Sport.

Fotbaliştii au adăugat că singura lor speranţă este in noul antrenor care va fi numit la Pandurii, vicepreşedintele Ion Călinoiu declarind la conferinţa de presă că, dacă acesta va solicita ridicarea suspendării, conducerea se va conforma.

Exit mobile version