6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalistii de la Pandurii au jucat cu banderole albe

Fotbalistii de la Pandurii au jucat cu banderole albe

La divizionara B gorjeana apele se vor limpezi abia miine

Protestind fata de mentinerea la Tirgu Jiu a antrenorului Octavian Cojocaru, fotbalistii de la Pandurii au intrat pe teren, la meciul de la Cluj, cu o banderola alba pe brat. In urma cu o saptamina, ei s-au revoltat impotriva metodelor falimentare de pregatire impuse de antrenorul hunedorean si au refuzat sa se mai pregateasca sub comanda sa.

La o saptamina de la debutul actiunii de protest a jucatorilor, oficialii echipei din Tirgu Jiu nu au dat nici un semn ca s-ar grabi sa rezolve conflictul dintre acestia si antrenor. Conducerea administrativa reprezentata de presedintele Nicolae Popescu, vicepresedintele Ion Calinoiu si directorul executiv Ion Poenaru a incercat la sfirsitul saptaminii trecute sa inabuse revolta jucatorilor prin masuri de intimidare a acestora, care au ramas insa fara rezultat.

Cojocaru a stat in tribune la Cluj

Impiedicati sa se antreneze in conditii normale, evacuati din hotelul unde erau cazati si amenintati cu desfacerea contractelor de munca, jucatorii au reusit totusi sa-si continue protestul si n-au cedat presiunilor. Inaintea partidei cu CFR Cluj, conducatorii au fost la un pas de a trimite la acest joc o formatie de juniori. Doar interventia de ultima ora a fostului presedinte Ion Vulpe i-a convins pe fotbalisti sa faca totusi aceasta deplasare fara antrenorul Octavian Cojocaru. Aflat inca de vineri la Hunedoara, acesta s-a prezentat la Cluj, dar jucatorii nu i-au permis sa ia loc pe banca. Cojocaru a fost nevoit sa stea in tribune, jucatorii amenintind ca altfel nu vor intra pe teren.

Dirijata de la marginea terenului de secundul Mihai Stelescu, formatia gorjeana a avut o evolutie mult mai buna in acest meci, mentinind rezultatul de egalitate mai bine de 60 de minute. „Pandurii“ au pierdut insa partida cu scorul de 1-0, spre bucuria directorului executiv Ion Poenaru, care pariase inaintea jocului pe infringerea echipei sale. In urma acestei infringeri, echipa Pandurii se afla pe locul noua in clasament, iar miine va intilni la Tirgu Jiu pe lidera seriei a doua, Apulum Alba Iulia.

Protestul continua

Printr-un comunicat transmis si presei, fotbalistii de la Pandurii au anuntat conducerea ca isi vor continua actiunea pina cind se va da curs solicitarilor lor. Chiar daca tabelul prin care jucatorii ii cereau demisia antrenorului Cojocaru numara initial doar 23 de semnaturi, vineri, la apelul directorului Poenaru, care sustinea ca la Cluj se va merge cu echipa de juniori, n-au raspuns decit doi jucatori din lotul de 31 al echipei mari. Este vorba de cel de-al treilea portar, Ardeoaica, si de mijlocasul Stirc, jucator care a fost adus la Pandurii de antrenorul Cojocaru.

Dupa jocul de la Cluj, fotbalistii din Tirgu Jiu s-au aratat mult mai uniti in actiunea lor si hotariti sa continue lupta. In comunicatul remis presei, jucatorii au facut apel la toti iubitorii fotbalului din Gorj sa-i sprijine in aceasta actiune de indepartare de la Pandurii a antrenorului Octavian Cojocaru. Conducerea le-a promis acestora ca va analiza situatia si va lua o decizie abia joi, cind se va intruni Consiliul de Administratie. Pina atunci insa va urma un meci deosebit de greu pentru Pandurii, cel de miercuri cu Apulum Alba Iulia. De ieri echipa a intrat deja in cantonament, jucatorii pregatindu-se in continuare fara antrenor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS