21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPe ei, ca nu mai sint asa de fiorosi!

Pe ei, ca nu mai sint asa de fiorosi!

• Derbiul Rapid – „U“ Craiova se joaca duminica seara in nocturna • Gazdele nu pot miza pe omul lor cheie, Ovidiu Sabau • La noi, va lipsi cu siguranta Catalin Craciunescu

Rapid – „U“ Craiova

• Stadion
„Rapid“, duminica, ora 21.00 (Pro TV – direct)

• Echipe probabile:

Rapid:
Dolha – Iencsi, Maftei, Soava – Badoi (I. Voicu), Ilyes, Bisconti, Godfroid, Rat – Bratu, D. Nicolae. Antrenor: M. Rednic.

Universitatea: Guso – Daouda, Papura, Rada – Bundea, Badea, Plesan, I. Stancu – Sava (Vigariu), Verdes (McBreen), Lutu. Antrenor: S. Cirtu.

• Vor arbitra: M. Salomir – I. Onicas, I. Muresan. Rezerva: V. Berbecaru.

• Observatori: V. Alexandru, A. Porumboiu.

Daca te uiti pe clasament, nu-i dai nici o sansa Craiovei in meciul de duminica. Astfel, in timp ce noi inotam prin subsol, amenintati serios de retrogradare, gazdele se lafaie in fotoliul de lideri si multi ii considera pe rapidisti campioni inca de acum.

Totusi, daca in tur trupa lui Rednic a demonstrat o forta de joc de invidiat, probata inclusiv pe „Ion Oblemenco“, atunci cind ne-au administrat o infringere fara drept de apel, returul i-a gasit pe rapidisti cam blazati, dar si cu lotul de baza oarecum subtiat. Asta deoarece Mircea Rednic i-a pierdut pe Maldarasanu (plecat la Besiktas) si pe Schumacher (ajuns in China), iar Sabau, omul-cheie al echipei, nu s-a refacut dupa o accidentare serioasa.

Pe de alta parte, achizitiile exotice ale giulestenilor, Bisconti, Muzinga si Makinwa nu au reusit sa se integreze prea bine si tocmai de aceea evolutia din aceasta primavara a Rapidului nu a mai fost asa de consistenta.

Despre formatia pe care Rednic o va alinia duminica nu ar fi prea multe de spus: va lipsi aproape sigur Ovidiu Sabau, dar vor fi in teren toti internationalii care au fost in carti (unii au si jucat) pentru meciurile (seniori si tineret) cu Danemarca, adica Iencsi, Maftei, Soava, Rat, D. Nicolae si Bratu.

Universitatea pleaca astazi spre Capitala si va fi cazata la complexul „Lebada“. In afara de Catalin Craciunescu, care are meniscul rupt si va fi operat la inceputul saptaminii viitoare de catre doctorul Filipescu, nu ar fi mari probleme in lot, mai ales ca Marius Sava, incert la inceputul saptaminii, pare ca a scapat de durerile de la inghinali.

Suporterii olteni sustin ca vor fi prezenti in numar mare in Giulesti. Se sconteaza pe prezenta citorva sute de microbisti craioveni, iar autocarele vor pleca spre Capitala miine de la stadionul „Ion Oblemenco“ (ora 14.00). Probabil ca spectacolul din tribune va fi unul de exceptie, mai ales ca ambele galerii sint infratite intr-un fel, existind un mai vechi pact de neagresiune intre olteni si giulesteni.

Se antreneaza si duminica dimineata

Universitatea a efectuat ieri doua antrenamente, iar dupa sedinta de pregatire din aceasta dimineata, lotul va pleca spre Bucuresti. Cum partida cu Rapid se va juca miine seara la o ora destul de tirzie, Sorin Cirtu a decis sa programeze si duminica dimineata un antrenament foarte usor.

Astfel, cum oltenii vor dormi la „Lebada“, jucatorii vor face duminica o miscare usoara pe stadionul „Faur“, baza aflata destul de aproape de complexul la care au tras craiovenii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS