11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGabi Popescu a adus victoria echipei Samsung Blue Wings

Gabi Popescu a adus victoria echipei Samsung Blue Wings

Coreea de Sud. Fostul jucator al Universitatii Craiova, Gabi Popescu, a marcat primul sau gol din acest sezon, aducind victoria formatiei Samsung Blue Wings Suwon, care s-a impus cu 1-0 in fata echipei Bucheon SK, in etapa a patra a campionatului sud-coreean de fotbal. Popescu a transformat o lovitura libera in minutul 64 al partidei.

Italia. Atacantul roman Adrian Mutu a marcat un gol pentru formatia italiana de fotbal AC Parma in amicalul cistigat cu scorul de 3-0 (1-0) in fata echipei Ravenna (liga a cincea). Miine, in campionat, Parma va intilni pe AC Milan. Mutu, care a jucat in prima repriza, a punctat in minutul 10, dupa o lansare a lui Cardone, si l-a servit excelent de doua ori pe brazilianul Adriano, dar acesta a ratat de fiecare data. Celelalte doua goluri ale echipei antrenate de Cesare Prandelli au fost semnate de Gilardino (’54 si ’76).

Echipa Genoa 1893 (din liga a doua italiana) a invins cu scorul de 12-1 (4-0) formatia de amatori Nuova San Fruttuoso, intr-un meci amical, unul din goluri fiind marcat de atacantul roman Adrian Mihalcea. Pentru formatia antrenata de Rino Lavezzini au mai inscris De Francesco (3), Moscardi, Disanto (2), Mascara (2), Siligato (2) si Rinaldi. La joc nu a participat si atacantul craiovean Claudiu Niculescu, nerefacut dupa operatia suferita la glezna.

Mihalcea, revenit dupa convocarea la nationala (pentru meciul cu Danemarca) a anuntat, in perspectiva partidei cu Livorno: „Trebuie sa jucam cu determinare maxima pentru a obtine victoria si pentru a mai urca in clasament. Cred ca ar fi o mare greseala din partea noastra sa ne precipitam si sa incercam sa marcam cit mai repede, riscind sa ne descoperim in aparare. Sper sa dau gol si sa contribui astfel la o victorie care ne-a lipsit in ultima vreme. Daca sintem uniti putem cistiga. O victorie cu Livorno ne-ar descatusa de temerile care ne-au cuprins in ultimele jocuri“.

China. Constantin Schumacher, transferat in aceasta iarna de la Rapid Bucuresti la Yunnan Hongta, in campionatul Chinei, pentru aproximativ 400.000 de dolari, are un inceput de sezon foarte bun cu echipa sa – Yunnan Hongta. Formatia din Kunming ocupa, dupa patru etape, locul doi, cu opt puncte, fiind neinvinsa, pe primul loc aflindu-se Shanghai Zhongyuan Huili, cu noua puncte din trei meciuri.

In primul meci, Yunnan a terminat la egalitate, 2-2, in deplasare, cu Shandong Luneng Taishan, golurile sale fiind marcate de Zhu Guanghui (12) si Pittaluga (44). In etapa a doua, Yunnan Hongta a cistigat cu 1-0 disputa cu Beijing Hyundai Cars, prin reusita lui Yang Wei (27). In etapa a treia, pe 26 martie, Yunnan a invins cu 3-0, in deplasare, pe Shaanxi Lijun Guoli, golurile fiind semnate de Sun Zhi (56), Zhu Guanghui (68) si ex-rapidistul Schumacher (88). In etapa a patra, Yunnan Hongta a terminat la egalitate, pe teren propriu, 1-1, cu Shenzhen Jianlibao, golul sau fiind realizat de Pittaluga (90 – penalty).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS