9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Sport pe scurt

Lupte libere (j),Campionatul National

Gorjenii se deplaseaza cu echipa completa la Hunedoara

Luptatorii gorjeni de la CSM Pandurii – CSS Tirgu Jiu participa la sfirsitul acestei saptamini la etapa a doua a Campionatului National de lupte libere pe echipe si individual. Intrecerea se va desfasura la Hunedoara si va beneficia de participarea unei echipe complete de la Tirgu Jiu. Elevii antrenorilor Alexandru Motorga, Liviu Andrei, Gheorghe Gorjanu si Aurel Gorjeanu au avut ocazia sa se impuna la sfirsitul saptaminii trecute la Campionatele Nationale de lupte libere pentru cadeti, echipe si individual. Neavind o echipa completa, sportivii gorjeni s-au impus la individual, acolo unde Robert Miuti s-a clasat pe primul loc la categoria 50 kg, Claudiu Cioponea a ocupat locul al doilea la 54 kg, Ionut Grigoras, pozitia a treia la 85 kg si Diana Galetan, locul al doilea la 46 kg.

Automobilism, Formula 1

BMW nu renunta la Ralph Schumacher

Directorul sportiv al concernului BMW, Mario Theissen, a anuntat la inceputul saptaminii ca doreste sa mizeze pe continuitate in cadrul echipei de Formula 1, lasind sa se inteleaga ca intentioneaza sa prelungeasca contractul pilotului german Ralf Schumacher. „Ralf Schumacher are un contract pina in 2004 cu BMW-Williams, iar eu consider continuitatea un factor de forta pentru echipa“, a spus Theissen. Managerul lui Ralph, Willi Weber, a dezmintit zvonurile privind o eventuala schimbare de echipa in favoarea team-ului Toyota. „Este fals! Mi-ar placea ca Ralph sa petreaca inca doi ani la Williams. Dar decizia ii apartine lui Frank Williams. Daca Frank decide sa caute un alt pilot, atunci va trebui sa caut o alta echipa de top pentru Ralph, iar Toyota este deocamdata in devenire“, a precizat managerul fratelui mai mic al cvintuplului campion mondial.

FIA da in judecata Uniunea Europeana

Cel mai inalt for al sporturilor cu motor, Federatia Internationala de Automobilism (FIA), a anuntat zilele trecute ca va ataca legal Uniunea Europeana la Curtea Europeana de Justitie. FIA incearca sa intirzie interzicerea reclamelor la tutun, care intra in vigoare in anul 2005. FIA doreste ca Directiva pentru publicitatea si sponsorizarile companiilor producatoare de tutun sa intre in vigoare incepind cu 2006, nu la mijlocul lui 2005. FIA crede ca Formula Unu va fi gonita din Europa daca reclamele la tutun vor fi interzise din iulie 2005. Trei dintre cele patru echipe de top – Ferrari, McLaren si Renault – isi platesc facturile din sponsorizarile grase venite de la companiile producatoare de tutun. Acestea au semnat contracte cu echipele pina la sfirsitul lui 2006. Daca Uniunea Europeana nu va prelungi termenul de gratie, atunci in anul 2006 vor fi mult mai putine curse de Formula Unu pe batrinul continent. Anul acesta, zece din cele 16 Mari Premii se disputa in Europa.

Box

„Seara dubla“ pentru Tyson si Lewis

Mike Tyson si Lennox Lewis ar putea boxa amindoi in iunie, insa nu unul impotriva celuilalt. Impresarii celor doi incearca sa aranjeze o seara cu doua meciuri cap de afis. Posibilii oponenti ai lui Lewis ar putea fi Vitali Klitschko, Kirk Johnson sau Joe Mesi, in timp ce Tyson ar putea boxa cu Oleg Maskaev. Seara de box ar putea avea loc pe arena „Ralph Wilson“ din Buffalo, New York. Lewis spera sa lupte contra lui Tyson, insa „Iron“ Mike a anuntat ca mai are nevoie de cel putin doua meciuri inainte de a-l infrunta pe britanic pentru titlul WBC. Desi in contractul cu Lewis exista o clauza care prevede un meci-revansa, acum ideea este cea a unei „seri-duble“, iar revansa urmeaza sa fie aminata. Lewis are termen pina pe 30 iunie daca doreste sa boxeze cu Tyson, conform vicepresedintelui WBC, Ruben Martinez, dupa care are la dispozitie 120 de zile pentru a lupta cu Klitschko, challengerul obligatoriu impus de WBC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS