17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNoul stadion din Braga va fi construit pe un munte

Noul stadion din Braga va fi construit pe un munte

Noul stadion din Braga (Portugalia), ce va fi construit in vederea Campionatului European din 2004, va fi situat pe un munte al carui virf a fost darimat.

„Nu va fi un simplu stadion, ci un stadion model. Nici o alta arena din intreaga lume nu va semana cu aceasta“, a afirmat primarul orasului Braga, Francisco Mesquita Machado.

Stadionul va fi construit conform planurilor arhitectului Eduardo Souto Moura. Inaintea inceperii constructiei propriu-zise, muncitorii au spart peste un milion de metri patrati de granit pe virful Muntelui Castro, aflat in apropierea orasului Braga.

Stadionul din Braga va gazdui doua meciuri din cadrul Campionatului European din 2004. Costul lucrarilor se ridica la 40 milioane de euro. Pe arena va fi instalat un ecran cu o suprafata de 270 de metri patrati, care va fi cel mai mare din Europa. Stadionul va avea o capacitate de 30.000 de locuri, asezate in lungul terenului. „Fotbalul nu este facut pentru a fi vazut din spatele portilor“, a spus Machado.

Doua acoperisuri din beton vor fi instalate deasupra tribunelor, fiind sustinute de 64 de cabluri. „Sintem convinsi ca stadionul va deveni o importanta opera arhitecturala“, a adaugat primarul orasului Braga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS