16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSemnarea contractului cu TRANSGAZ Medias n-are legatura cu meciul

Semnarea contractului cu TRANSGAZ Medias n-are legatura cu meciul

Pierderea jocului de pe teren propriu de catre fotbalistii de la Pandurii in fata celor de la Gaz Metan Medias a dus la o serie de speculatii cu privire la corectitudinea jocului. Imediat dupa meci, antrenorul Octavian Cojocaru a negat vehement o astfel de supozitie, afirmind ca nu a fost implicat si nici nu va fi in jocuri strategice. Intrebati ce s-a intimplat in teren si de ce n-au jucat nimic in meciul cu Gaz Metan, jucatorii au refuzat sa dea vreo explicatie presei, spunind ca „explicatiile trebuie sa le dea alcineva, nu noi.“ In aceste conditii, tot ceea ce a aparut in presa in ulimele zile devenea credibil daca nici o persoana din conducere nu facea precizari in acest sens.

TRANSGAZ Medias a semnat un contract cu CNLO si cu Consiliul Judetean Gorj

La doar doua zile dupa ce Pandurii pierdusera jocul cu Gaz Metan, doua institutii implicate financiar in sustinerea echipei de fotbal din Tirgu Jiu, CNLO si Consiliul Judetean Gorj, au semnat un contract de citeva sute de miliarde cu TRANSGAZ Medias, sponsorul uneia dintre candidatele la promovare din seria a doua a Diviziei B. Conform contractului, Compania Lignitului si TRANSGAZ Medias vor investi fiecare intre 100 si 150 de miliarde de lei in construirea conductei de gaze Turcinesti – Motru. La acelasi proiect va contribui si consiliul judetean cu 25 de miliarde de lei.

Momentul in care s-a semnat contractul, faptul ca echipa din Tirgu Jiu a pierdut meciul cu echipa din Medias dupa un joc lamentabil, dar si prezenta in tribune a directorului general de la TRANSGAZ, au dus la aparitia speculatiilor cu privire la o eventuala intelegere intre conducerile celor doua echipe. Vicepresedintele de la Panduri, Ion Calinoiu, considera ca este de neconceput ca meciul sa fi fost trucat in situatia in care se afla acum echipa, avind in vedere si relatia incordata cu spectatorii.

„Este pur si simplu o coincidenta“

Tocmai pentru a oferii detalii cu privire la speculatiile aparute in cazul TRANSGAZ Medias, la conferinta de presa care a avut loc ieri la Pandurii a luat parte si vicepresedintele clubului Ion Calinoiu. Implicat in derularea negocierilor cu firma din Medias, dar si in conducerea echipei de fotbal, vicepresedintele Consiliului Judetean Gorj a negat orice implicare intr-un posibil blat: „Pentru noi, meciul acesta era cel mai important din campionat si chiar am discutat cu conducerea echipei ca trebuie neaparat sa-l cistigam. Acesta era pentru noi momentul relansarii echipei, dar totul a mers foarte prost. Acum, in ceea ce priveste contractul cu gazele, investitiile pentru conducta Turcinesti – Motru sint aprobate din 1998 la nivelul consiliului judetean, iar lucrarea este in derulare. TRANSGAZ a venit acum cu o oferta sa racordeze de noi si Mehedintiul, dat fiind faptul ca Severinul este mai aproape de Motru decit varianta Ticleni – Strehaia. Faptul ca au fost cei de la TRANSGAZ aici si s-a semnat protocolul este pur si simplu o coincidenta. Nu am avut nici o discutie pe teme de fotbal si eu nici nu stiam ca ei sint patronii echipei Gaz Metan. Eu nu l-am cunoscut pe directorul lor la meci, ci luni, cind a venit la discutii.“

Ion Calinoiu a admis insa ca jocul slab al echipei a fost de natura sa duca la astfel de interpretari: „Sint doar speculatii, dar ele puteau sa fie si firesti pentru ca a fost aceasta coincidenta si a doua zi s-a semat contractul cu TRANSGAZ. Eu ma bucur ca s-a intimplat, pentru ca este o investitie de valoare inestimabila pentru judetul Gorj. Dar nu are nici o legatura cu o interventie de alt gen.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS