10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Sport pe scurt

Handbal (m), Liga Nationala

Lignitul ar putea ramine fara Ciprian Alesu

Considerat cel mai bun jucator care a evoluat la Lignitul Tirgu Jiu in ultimii ani, Ciprian Alesu este la un pas de a semna un contract cu echipa franceza Villepinte. Un oficial al formatiei franceze a fost prezent duminica in Sala Sporturilor din Tirgu Jiu pentru a-l urmari la lucru pe golgheterul gorjenilor. Din pacate, acesta nu a fost in cea mai buna forma, el suferind o intindere la antrenamentele de saptamina trecuta. Aceasta a recidivat in timpul primei reprize, dar Alesu a fost nevoit sa ramina in teren pina la finalul jocului. El a reusit de fapt sa si inscrie cele mai multe dintre golurile echipei Lignitul – 15, contribuind decisiv la obtinerea victoriei din jocul cu Minaur. Antrenorul Petre Avramescu a spus ca va cauta deja solutii pentru inlocuirea sa in cazul in care va semna cu francezii. Presedintele Gore Popescu s-a aratat nemultumit de faptul ca va pierde cel mai bun jucator al sau, apreciind ca echipa din Tirgu Jiu a devenit un fel de pepiniera pentru formatia franceza la care evolueaza in prezent fostul portar al gorjenilor, Dorin Muraru. Datorita intreruprii campionatului Ligii Nationale din luna aprilie, Federatia Romana de Handbal a programat in aceasta saptamina o etapa intermediara. Dupa ce duminica au jucat cu Minaur Baia Mare, handbalistii gorjeni de la Lignitul vor evolua astazi, la Bucuresti, cu Steaua, iar la sfirsitul saptaminii vor intilni la Tirgu Jiu CSU Petrolul Craiova.

Atletism

MTS a suspendat finantarea FR Atletism

Ministrul Tineretului si Sportului, Georgiu Gingaras, a anuntat zilele trecute ca a hotarit sa suspende temporar finantarea Federatiei Romane de Atletism (FRA), pina cind acest for va nominaliza vinovatii in cazul „rezultatelor falsificate“. Comisia MTS care a analizat cazul celor trei altleti banuiti ca au obtinut baremurile de calificare la Campionatele Mondiale in mod fraudulos, intr-un concurs de casa, organizat la inceputul lunii martie, la Bucuresti, a ajuns la concluzia ca rezultatele la proba de saritura in inaltime au fost falsificate. „Comisia MTS a constatat nereguli in selectia sportivilor pentru Campionatele Mondiale. La proba de saritura in inaltime, in scripte sint trecuti cinci atleti care au participat, dar in realitate au concurat doar doi, Stefan Vasilache si Alexandru Muscalu. Astfel, am decis sa suspend temporar finantarea federatiei de atletism, pina in momentul in care primesc un raspuns cu privire la persoanele vinovate si sanctiunile aplicate“, a spus Gingaras. Ministrul tineretului si sportului a precizat ca, in cazul in care oficialii FRA nu vor anunta persoanele vinovate de falsificarea rezultatelor, MTS ar putea sesiza Ministerul de Interne. „Am trimis, pe 12 martie, o adresa catre federatia de atletism in care solicitam concluziile verificarilor interne si masurile adoptate. Pina acum nu am primit nici un raspuns. Fiind insa vorba de fals in acte publice, este posibil ca, in functie de raspunsul federatiei, sa ne adresam si organelor abilitate in acest sens, respectiv Ministerului de Interne. Acest lucru il poate face insa si federatia de atletism“, a mentionat Gingaras.

Rugbi

Lotul Romaniei pentru meciul cu Rusia

Lotul reprezentativ al Romaniei s-a reunit zilele trecute la sediul FR Rugbi in vederea importantei partide de simbata, 22 martie, in compania Rusiei. Principalul Bernard Charreyre si secundul Harry Dumitras au convocat urmatorii jucatori: linia intii – Bogdan Balan (U Cluj), Petrisor Toderasc (Farul Constanta), Marcel Socaciu (Ilcev Rovigo), Silviu Florea (Steaua), Marius Tincu (Pau); linia a doua – Petre Cristian (Metro Racing), Sorin Socol (Brive), Alin Petrichei (Bourgoin Jalieu), linia a treia – Costica Mersoiu (RC Farul), Alin Petrache (RC Toulon), Ovidiu Tonita (Biarritz), Alexandru Manta (Begles Bordeaux), George Chiriac (Farul Constanta); mijlocasi la gramada – Cristian Podea (RC Farul), Razvan Stanca (Farul Constanta; mijlocasi la deschidere – Ionut Tofan (Metro Racing), Danut Dumbrava (Steaua Bucuresti); centri – Dumitru Marian (RC Farul), Gabiel Brezoianu (Begles Bordeaux); aripi – Cristian Sauan (Rovigo), Mihai Vioreanu (DLS Palmerston), Ioan Teodorescu (U Cluj); fundas – Nicolae Catalin (Farul Constanta). Sint cinci absente de marca in echipa standard a Romaniei. Este vorba de capitanul Romeo Gontineac, Florin Corodeanu, Valentin Maftei, Petru Balan si Lucian Sirbu – toti accidentati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS