10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRazbunati-va pe Florin Marin!

Razbunati-va pe Florin Marin!

Iesita din corzi dupa punctul cucerit in Ghencea, Universitatea are in fata un alt examen pe care trebuie sa-l treaca pentru a-si ameliora situatia periculoasa din clasament, oltenii aflindu-se iarasi la retrogradare (locul 13, -7 la „adevar“). Din acest punct de vedere, trupa lui Cirtu priveste intilnirea de astazi ca pe un meci aparte. In plus, oltenii se reintilnesc cu fostul antrenor al Universitatii din perioada Netoiu, Florin Marin, si pentru unii (Papura, de exemplu) meciul reprezinta si un fel de revansa.

Papura a spus ieri: „Sper ca Universitatea sa evolueze bine si sa nu piarda nici miine (astazi – n.r.). Mai ales ca ne reintilnim cu Florin Marin, un antrenor care a facut mult rau Universitatii, inclusiv mie. Nu pot sa uit faptul ca am jucat patru meciuri sub comanda lui Florin Marin, meciuri in care Universitatea a inscris patru goluri, din care eu am dat doua, iar el m-a dat afara! Si pe Gabi Popescu! De fapt, a inlaturat toti jucatorii Craiovei, evoluind cu cei ai lui Netoiu, adusi de la Rocar. Adevarata firma ca antrenor el si-a facut-o la Rocar, acolo unde a jucat foarte multe meciuri cu rezultatul cunoscut dinainte!“.

Punctul de „atractie“ al partidei de la Ploiesti il constituie, normal, foamea de puncte a ambelor formatii. Si gazdele au acelasi numar de puncte (20) ca si Universitatea, elevii lui Florin Marin disputind astazi primul lor meci acasa din returul acestui sezon. Oricum, ei revin pe „Astra“ dupa o victorie surprinzatoare in „Stefan cel Mare“, o victorie la Iasi (turul sferturilor de finala ale Cupei), dar si o infringere cu cintec la Piatra Neamt.

Florin Marin, fost prieten si subaltern al lui Gheorghe Stefan, a acuzat masinatiunile lui „Pinalti“: „Am fost evident dezavantajati de arbitraj“. Petre Buduru, presedintele Astrei, a avut insa o reactie bizara intr-o emisiune sportiva recenta, spunind ca Augustus Constantin (Rimnicu Vilcea) a arbitrat la Piatra Neamt… pro Universitatea! Si a „argumentat“ aceasta declaratie prin aceea ca M. Dascalescu si Movila au fost eliminati in partida Ceahlaul – Astra pentru a nu juca impotriva Craiovei?! In stilu-i caracteristic, Sorin Cirtu l-a pus la punct, asa cum intentioneaza s-o faca si astazi, dar pe teren: „Vom incerca sa scoatem cit mai mult din acest meci“.

Dupa un antrenament efectuat ieri-dimineata pe stadionul „Faur“ (desi terenul a fost impracticabil) si vizionarea casetei cu meciul Dinamo – Astra (1-3), oltenii au ajuns ieri dupa-amiaza la Ploiesti (cazarea la hotel „Central“). Stoianof este suspendat pentru eliminarea din Ghencea. Gazdele ii au suspendati pe M. Dascalescu, Movila si Craciun (urmare a cartonaselor rosii si galbene din meciul de la Piatra Neamt), iar L. Dobre si Negoita sint incerti.

Florin Marin a declarat ieri, in exclusivitate pentru GdS: „Este un meci greu pentru ambele echipe, sintem intr-o situatie asemanatoare. Universitatea vine la Ploiesti dupa o partida reusita in Ghencea, obtinind un rezultat meritat, ca urmare a unei evolutii si organizari bune a jocului. Este o echipa incomoda si, repet, ne asteapta un joc dificil. Va fi probabil o partida de lupta, ambele formatii au mare nevoie de puncte. M-as bucura ca Astra sa cistige. Noi am pierdut la Piatra Neamt nemeritat, rezultatul a fost influentat de arbitri. Daca pentru mine acest meci este unul aparte, mai special, avind in vedere ca am fost antrenor si la Universitatea? Astra – Universitatea, din punctul meu de vedere, este o partida obisnuita de campionat, dificila. Sintem marcati cu totii de disparitia jucatorului Cezar Dinu si, repet, de vicierea rezultatului de la Piatra Neamt. Principala mea preocupare este acum aceea a refacerii moralului jucatorilor, afectati de decesul lui Cezar Dinu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS