10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportReal Madrid a profitat de nepasarea Milanului

Real Madrid a profitat de nepasarea Milanului

Penultima etapa a fazei secunde a grupelor Ligii Campionilor s-a incheiat miercuri seara, o data cu disputarea partidelor din grupele C si D. In urma meciurilor de miercuri, lupta dintre Real Madrid si Borussia Dortmund pentru ocuparea locului secund al grupei C a ramas in continuare deschisa, in timp ce, in grupa D, pozitia a doua va fi ocupata aproape sigur de Juventus. Echipa din Torino ar putea rata calificarea in sferturile de finala ale celei mai importante competitii fotbalistice europene intercluburi numai daca va fi invinsa la un scor foarte mare de FC Basel, in meciul din ultima runda.

Grupa C

Real Madrid 3

AC Milan 1


In meciul de miercuri cu AC Milan, antrenorul Realului, Vicente Del Bosque, nu l-a putut utiliza pe Hierro, care este accidentat, in timp ce omologul sau italian, Carlo Ancelotti, i-a avut indisponibili pe Kaladze, F. Inzaghi si Tomasson. Oricum, vedetele Milanului, care aveau asigurata calificarea in sferturi inca din runda trecuta, nu s-au omorit cu firea in partida de pe „Santiago Bernabeu“, spre deosebire de fotbalistii formatiei spaniole, pentru care miza acestei intilniri a fost mult mai mare. Raul a deschis scorul in minutul 12, finalizind o combinatie rapida, la care au mai participat Roberto Carlos si Ronaldo, si l-a majorat in minutul 57, cu un sut imparabil de la 16 metri. Italienii au redus din diferenta prin Rivaldo, care a reluat cu capul o centrare a lui Maldini (’81), dar Guti a refacut diferenta de doua goluri in favoarea madrilenilor, inscriind din careul mic, la capatul unei combinatii intre Zidane si Raul. Del Bosque l-a inlocuit in ultimul minut de joc pe Raul, dindu-i astfel posibilitatea celui mai bun fotbalist al Realului sa paraseasca terenul in ovatiile celor peste 70.000 de spectatori prezenti pe „Santiago Bernabeu“.

Borussia Dortmund 3

Lokomotiv Moscova 0


Pe arena „Westfalenstadion“ din Dortmund, Borussia a zdrobit-o pe campioana Rusiei, Lokomotiv Moscova, cu 3-0, in urma unui meci pe care l-a controlat cu autoritate. Asalturile asupra portii lui Ovchinnikov au inceput inca din startul partidei, dar germanii au reusit sa deschida scorul abia cu sase minute inainte de finalul primei reprize, Frings sutind imparabil de la 20 de metri. In partea a doua a meciului, masivul atacant ceh Koller a majorat scorul la 2-0 (’58), iar Amoroso a stabilit rezultatul final cu un sut senzational expediat de la marginea careului mare.

Grupa D

Juventus Torino 3

Deportivo La Coruna 2

Meciul de pe „Delle Alpi“, dintre Juventus si Deportivo La Coruna, a fost cea mai spectaculoasa intilnire a serii, ambele formatii facind tot posibilul pentru a-si asigura un loc in sferturile de finala ale Ligii Campionilor. Scorul a fost deschis destul de repede, in minutul 12, fundasul italian Ferrara inscriind cu capul in urma unui corner. Diego Tristan a egalat in minutul 34, iar Deportivo a preluat conducerea in repriza secunda prin golul lui Makaay (’52). Trezeguet a facut 2-2 la jumatatea reprizei secunde, iar in cel de-al treilea minut de prelungire al partidei, fundasul Igor Tudor a trimis o „torpila“ de la 16 metri, care l-a lasat fara replica pe portarul spaniol Juanmi. Juventus si-a asigurat astfel accesul in sferturi, pentru ca este greu de crezut ca in ultima etapa va fi invinsa la patru-cinci goluri diferenta de formatia elvetiana FC Basel.

Manchester 1

FC Basel 1


Cum Manchester era deja calificata in sferturi, antrenorul Alex Ferguson si-a permis ca, in meciul cu FC Basel, sa-i lase pe banca de rezerve pe Giggs, Van Nistelrooy, Scholes si Beckham si sa-i trimita in teren pe cvasi-necunoscutii Carroll, O’Shea, Fletcher si Richardson. Profitind de aceasta formula inedita a formatiei britanice, FC Basel a deschis scorul in minutul sapte prin Gimineze, care a sutat imparabil de la opt metri. Neconcepind sa piarda aceasta partida, Ferguson i-a trimis pe teren, in repriza secunda, pe Giggs, Beckham si Scholes. Garry Neville a egalat in minutul 53, cu un sut puternic de la 18 metri, stabilind astfel scorul final al meciului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS