14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

E ca Lobont!

Marti seara, dupa ce Ajax a terminat nedecis (1-1) partida cu Valencia, eroul meciului, Bogdan Lobont, a declarat ca accederea formatiei sale de club in sferturile Ligii Campionilor este mai importanta decit meciul Romaniei cu Danemarca.

Remarca i-a facut pe multi romani sa-l ia la injuraturi pe portar, desi nu din cauza lui Lobont si a vorbelor sale sintem cei mai saraci oameni din Europa. Dar, ca niste fraieri perfecti, romanii sint patrioti fanatici pe burta goala si probabil ca, in numele acestui patriotism prostesc, suporta sa fie furati la blana de smecherii bogati, care au insa grija sa vorbeasca frumos despre tara.

Vad ca mai exista, totusi, o tabara: cei care il apara pe Lobont considerind ca, aflat inca sub tensiunea meciului cu Valencia, care abia se terminase, „Lobi“ nu si-a mai controlat vorbele si a iesit ce a iesit.

Cred, insa, ca Bogdan Lobont a fost sincer si va spune si miine ceea ce a declarat marti seara. Si are dreptate. In primul rind, pentru ca de platit il plateste Ajax si nu nationala Romaniei. Apoi, pentru ca stie foarte bine cit dureaza recunostinta romanilor.

Iar exemplul cel mai elocvent in acest caz este Gica Popescu. Capitanul selectionatei Romaniei si fostul capitan al Barcelonei. Toata viata, Gica si-a controlat declaratiile. A vorbit frumos si in permanenta a zis ca nationala Romaniei ramine prioritara. Poate nu gindea chiar asa, desi nu vom sti niciodata.

Numai ca, dupa ce a reusit cinci calificari spectaculoase la turneele finale ale Campionatelor Mondiale si Europene, Gica a avut parte de un tratament infect cind s-a intors acasa sa joace in campionatul romanilor pe care i-a respectat atita. Marele Gica Popescu a fost „lucrat“ cu neobrazare de niste „neica-nimeni“ prin Stefan cel Mare, iar oltenii sai l-au injurat vreo trei luni la rind, de parca le furase la toti caciulile.

Mai ales pentru ceea ce i s-a intimplat Baciului acasa, Bogdan Lobont are dreptate cind pune pe primul plan Ajaxul. Daca ar fi trait in alta tara, atunci discutia ar fi fost cu totul alta. Romanilor, insa, Bogdan le-a transmis exact ceea ce merita. Si, pina la urma, doar nu a spus ca le va vinde meciul danezilor sau ca va apara doar cu o mina poarta nationalei lui Iordanescu!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS