Stiri

Griu de la rezerva de stat

SC ALUTA SA Slatina a scos 1.200 de tone de griu de la rezerva de stat, potrivit directorului comercial al acestei societati, Florin Neca. Aceasta masura a fost luata deoarece griul din productia anului 2002 este de foarte proasta calitate si nu putea fi utilizat in procesul de productie. Florin Neca a spus ca griul din rezerva de stat, care este din anul 1999 si are calitati foarte bune, va fi folosit in amestec cu cel de anul trecut. Societatea ALUTA continua sa achizitioneze griu de la producatorii particulari cu pretul de 4.000 de lei pe kilogram.

Primarul din Crasna a lipsit de la serviciu peste o luna si jumatate

Edilul din comuna gorjeana Crasna, Iulian Bocse, nu a mai fost vazut prin primarie de mai bine de o luna si jumatate. Surse din cadrul institutiei au precizat ca primarul s-a imbolnavit de inima si a intrat in concediu medical, in prezent fiind la Bucuresti. Dupa 47 de zile de cind a plecat din Crasna, primarul nu a dat nici un semn ca ar dori sa isi reia foarte curind munca. Interimatul este asigurat de viceprimar.

Ziua Femeii a lasat un mehedintean fara bani si fara telefon mobil

Politistii din comuna Girla Mare- Mehedinti au fost sesizati pe 9 martie de un cetatean din localitate ca in noaptea precedenta, dupa ce a consumat bauturi alcoolice pe raza satului Vrata, autori necunoscuti i-au sustras din buzunar suma de doua milioane de lei si un telefon mobil. Barbatul le-a povestit politistilor ca a sarbatorit Ziua Femeii cu mult alcool si nu mai stie ce s-a intimplat cu bunurile sale. In urma cercetarilor efectuate, s-a stabilit ca acesta, dupa ce a consumat bauturi alcoolice, a fost condus la o locuinta parasita din satul Vrata, de catre Marian Gheorghe si de un minor. Cei doi l-au deposedat de bunurile pe care le avea asupra lui si l-au lasat in locuinta respectiva. Cind s-a trezit din betie, barbatul s-a prezentat la politie, unde a reclamat furtul. Autorilor li s-a intocmit dosar penal, iar prejudiciul a fost recuperat.

Localnicii din Balanesti nu vor sa renunte la vin

Desi legislatia conforma cu normele europene ii va obliga sa renunte la via hibrida, locuitorii comunei gorjene Balanesti nici nu vor sa auda de acest lucru. Localitatea are peste 300 de hectare de vie si este cunoscuta ca o zona cu traditie in cultivarea vitei-de-vie si producerea vinului. Viceprimarul Ion Cinepa a declarat ca sint citeva sute de cultivatori de vie care nu au de gind sa ramina fara vin: „Este foarte greu sa ii convingem ca pina in 2007 va trebui sa isi scoata viile. Am inceput de pe acum munca de lamurire si ne-am interesat la o statiune pentru achizitionarea de soiuri nobile. Cine vrea sa renunte la vin?“, a spus viceprimarul.

Sef de sindicate, lider la karate

Gheorghe Cilniceanu, membru in conducerea Uniunii Judetene a Sindicatelor Libere din Invatamint Gorj, este prim-vicepresedinte al unui club de karate din Tirgu Jiu. Liderul de sindicat a spus ca, desi nu se pricepe deloc la karate, a fost ales in functie pentru priceperea de care da dovada ca organizator. Pe 15 si16 martie, clubul din care face parte si Gheorghe Cilniceanu va primi vizita lui Dumitru Danciu, presedintele Federatiei Romane de Karate WKC.

Crucea furata de la Catedrala din Corabia a fost recuperata

Politistii din Corabia au recuperat simbata, 8 martie, in urma unei razii, o cruce din argint, furata de la Catedrala Sfinta Treime de catre Ermin S., de 51 de ani. Crucea valoreaza 100 de milioane de lei si face parte din patrimoniul cultural national. Autorul furtului a fost prezentat Parchetului de pe linga Judecatoria Corabia, care i-a emis mandat de arestare preventiva pe 30 de zile, pentru savirsirea infractiunii de furt calificat. Fapta se afla in evidenta politistilor cu autori necunoscuti. Tot cu ocazia actiunii organizate, politistii corabieni au mai constatat 17 infractiuni de natura economica si au aplicat sactiuni in valoare de aproape 30 de milioane de lei.

Minerii si-au reluat activitatea

Cei 15.000 de ortacii din cadrul Companiei Nationale a Lignitului Oltenia(CNLO) si-au reluat de ieri activitatea, dupa ce mai bine de o saptamina au fost in concediu din cauza opririi livrarilor. In stocuri existau 1,5 milioane de tone de carbune, din care pe perioada concediului s-a reusit livrarea catre beneficiari a peste 700.000 de tone de lignit.

<bnsilierii din Bilteni i-au lasat pe localnici fara filme

Alesii locali au respins, la ultima sedinta a Consiliului Local din Bilteni – Gorj, o hotarire prin care se stabilea difuzarea de filme pentru sateni. Primarul Ilie Daniel a preluat initiativa Centrului National al Cinematografiei, care se refera la difuzarea de filme romanesti in caminele culturale din mediul rural, insa nu a fost sustinut de consilierii locali. „Am incercat sa le explic ca oamenii mai au nevoie si de un film, mai ales ca erau si romanesti. Am vorbit si cu cei de la Centrul Cinematografiei si aveam aparatura si totul gratuit: proiector, filme… Nu au vrut“, a spus primarul.

<btenii din Suseni au votat separarea de comuna

Cetatenii din satul Suseni au realizat un referendum pentru a stabili separarea de comuna de care apartin. Din cele 80 de familii din Suseni, doar cinci au votat impotriva separarii. Localitatea Suseni apartine comunei Runcu, iar localnicii vor sa treaca administrativ de comuna invecinata, Lelesti. Acestia au depus la Primaria Lelesti un memoriu care a si fost semnat de primarul Ion V. Popeanga. Localnicii spera ca schimbarea administratiei locale le va aduce si apa curenta in comuna.

2.000 de pachete de tigari netimbrate – in rezervor

Politistii de frontiera de la Vama Portile de Fier I Mehedinti l-au retinut pe 9 martie pe Constantin Popescu, din Drobeta Turnu Severin, care a introdus ilegal in tara tigari netimbrate, cu scopul de a le comercializa pe piata severineana. Barbatul avea ascunse in rezervorul masinii 50 de cartuse de tigari netimbrate. La perchezitia facuta la domiciliul acestuia, au mai fost gasite alte 2.000 de pachete de tigari netimbrate, introduse in tara in acelasi mod. Mehedinteanul a fost sanctionat contraventional, iar tigarile au fost confiscate.

Pe Internet, autorizatii de construire

Tirgu Jiu este al doilea oras din tara care beneficiaza de un sistem cadastral pe calculator. Acesta ofera o serie de facilitati in ceea ce priveste realizarea unor harti ale orasului si planuri urbanistice. Informaticienii care se ocupa de sistemul geografic promit ca in maximum un an locuitorii orasului vor putea obtine prin intermediul Internetului o autorizatie de construire. „Se va face un plan urbanistic ce va fi publicat pe Internet, iar solicitantul va vedea unde se poate construi. Programul va avea un formular pe care solicitantul il va completa pentru a obtine autorizatia si nu va mai trebui sa se duca de atitea ori la primarie“, au spus reprezentantii primariei.

350 de oltence – selectionate pentru angajare

Prima bursa a locurilor de munca din acest an, organizata la sfirsitul saptaminii trecute in judetul Olt de filialele teritoriale ale AJOFM si Camerei de Comert, s-a soldat cu rezultate relativ acceptabile pentru toata lumea. Oferta de munca a fost de 412 posturi. Din cele 131 de firme contactate, in final s-au prezentat 48. Din cele 1.230 de femei care au participat la bursa in cele patru orase din judet, 352 au fost selectionate in vederea angajarii. Alte 33 de femei si-au gasit un loc de munca chiar in timpul desfasurarii tirgului. Urmatoarea editie a bursei locurilor de munca va avea loc in luna aprilie.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version