Acasă Sport Sport pe scurt

Sport pe scurt

ROBERTO CARLOS VA SEMNA CU ARSENAL / Jucatorul brazilian Roberto Carlos a anuntat zilele trecute ca va semna un contract cu gruparea engleza Arsenal Londra, cind va expira acordul pe care il are cu Real Madrid. „Sint pregatit sa evoluez in Premier League, unde sint convins ca nu imi va fi greu sa ma adaptez. Mi-ar placea sa joc la Arsenal, unde mai activeaza si alti fotbalisti brazilieni“, a spus fundasul de 29 de ani, al carui contract cu Real Madrid expira in mai putin de doi ani. La gruparea londoneza evolueaza si compatriotii sai Gilberto Silva si Edu. Roberto Carlos a adaugat ca Arsenal este un club la fel de important ca Real Madrid. „Aceasta formatie afiseaza o incredere ce pare de neclintit. Este o mare echipa, condusa de un antrenor fantastic (Arsene Wenger – n.r)“, a spus Carlos. Jucatorul brazilian a afirmat ca a vizitat de mai multe ori Londra impreuna cu familia sa. „Nu imi va fi greu sa locuiesc in capitala Angliei. Cui nu i-ar placea sa traiasca la Londra?“, a spus fotbalistul, care a primit oferte si din partea clubului Manchester United.

BALLACK VA FI INDISPONIBIL SASE SAPTAMINI / Mijlocasul formatiei Bayern München, Michael Ballack, va fi indisponibil sase saptamini, dupa ce a suferit o ruptura de ligamente la glezna stinga, in timpul meciului de campionat cistigat, cu scorul de 3-0, in fata formatiei Bayer Leverkusen. Michael Ballack, care are 26 de ani, a parasit terenul de joc in minutul 22 si va avea glezna imobilizata intr-un aparat ghipsat, timp de doua saptamini, dupa care va urma un program de recuperare pe o perioada de patru saptamini. Mijlocasul german nu va putea evolua in meciul echipei nationale, din preliminariile Euro 2004, impotriva reprezentativei Lituaniei, care se va disputa pe 29 martie, la Nürnberg. Potrivit antrenorului formatiei Bayern München, Ottmar Hitzfeld, accidentarea lui Ballack este o mare pierdere pentru echipa, dar poate reprezenta si o sansa de afirmare pentru ceilalti jucatori din lot. Tehnicianul german l-a mentionat, in acest sens, pe Sebastian Deisler, care a revenit pe teren dupa o absenta de noua luni, cauzata de mai multe accidentari si operatii.

CEA MAI PROASTA ECHIPA ITALIANA A SAPTAMINII / Site-ul de stiri sportive soccerage.com realizeaza saptaminal, cu ajutorul vizitatorilor site-ului, o statistica cu cea mai proasta si cea mai buna echipa formata din fotbalistii care evolueaza in campionatul italian. Dupa meciurile din week-end-ul trecut, in cel mai prost unsprezece al Seriei A si-au gasit numele pe lista Paolo Orlandoni (Piacenza) – „Ar fi putut sa faca si mai mult pentru golurile formatiei Empoli“, Michele Paramatti (Bologna) – „A parut nesigur mai mult de 90 de minute“, Fabio Galante (Torino) – „Doua simulari si cit mai multe cartonase galbene – poate asa ar putea sa stabileasca un record mondial“, Lamacchi (Piacenza) – „Foarte multe greseli si un cartonas rosu. Cu toate acestea, nu a fost un meci de care sa-ti aduci aminte“, Carlo Nervo (Bologna) – „Fara iesirile lui stupide, Bologna ar fi putut cistiga impotriva lui Inter“, Davide Baiocco (Piacenza) – „A fost complesit de mijlocasii lui Empoli“, Shunsuke Nakamura (Reggina) – „Jucatorul japonez face eforturi sa ramina in forma buna de la inceputul sezonului“, Eriberto (Chievo) – „Impotriva lui Milan, rapidul jucator brazilian a fost ineficace pe ambele parti“, Manuel Rui Costa (Milan) – „Sute de mingi jucate, nici una determinanta“, Ciro de Cesare (Piacenza) – „45 de minute aproape fara sa atinga mingea“ si Gabriel Batistuta (Inter) – „Regele Leu nu mai rage“.

CEA MAI BUNA ECHIPA DIN SERIA A / Reversul medaliei la cele mai proaste evolutii inregistrate in campionatul italian sint, bineinteles, cele mai bune realizari ale etapei. Pentru week-end-ul trecut, cel mai bun „unsprezece“ din campionatul italian a fost alcatuit din Matteo Sereni (Brescia) – „Numai minunatele sale interventii au impiedicat ca echipa Como sa plece cu o binemeritata victorie“, Marco Di Loreto (Perugia) – „Inca o evolutie buna pentru cel mai de incredere jucator perugian“, Nestor Sensini (Udinese) – „Veteranul aparator a fost de-a dreptul impresionant“, Nicola Legrottaglie (Chievo) – „O superba performanta a internationalului italian, care l-a eclipsat pe Inzaghi pe «San Siro»“, Antonio Busce (Empoli) – „A dominat partea dreapta in meciul impotriva Piacenzei“, Vicenzo Grella (Empoli) – „Primul sau gol in Serie A a fost o binemeritata recompensa pentru un meci foarte bun“, Simone Vergassola (Torino) – „Inima si sufletul torinez de la mijlocul terenului“, Fabio Grosso (Perugia) – „Este in mod sigur unul dintre cei mai buni mijlocasi stinga din campionat“, Antonio Cassano (Roma) – „Citeva minute au fost suficiente ca sa inscrie un gol extrem de important“, David Trezeguet (Juventus) – „La fel ca si precedentul, dar golul sau superb merita trei puncte si poate o mica parte din titlu de campioana a Italiei din 2003“ si Alvaro Recoba (Inter) – „doua lovituri de maestru ale atacantuluui uruguaian au dat posibilitatea Interului sa cistige“.

PORTILLO VREA SA-SI INCHEIE CARIERA LA REAL / Tinarul si senzationalul atacant al echipei Real Madrid a anuntat ca vrea sa-si incheie cariera la Real Madrid, in ciuda interesului aratat de catre citeva din cluburile de top de pe continent. „Real Madrid este clubul care mi-a acordat o sansa, care m-a invatat tot ce stiu si la care sper sa-mi inchei cariera. In prezent, toate gindurile mele se indreapta catre Real Madrid si cum sa fac tot ce pot pentru a ajuta la succesul clubului in acest sezon“, a spus atacantul.

RECOBA PREFERA SA JOACE CA ATACANT / Ca urmare a celor doua goluri marcate duminica, in ultima etapa din campionatul italian, de pe pozitia de atacant, Alvaro Recoba a afirmat ca este mult mai potrivit pentru acest post, decit pentru oricare altul. „Este evident faptul ca atunci cind joc ca atacant am mai multe sanse sa inscriu si sa fac o impresie buna. Am reusit sa joc destul de bine pe partea stinga in trecut, dar este mult mai dificil pentru mine. Cred ca oamenii l-au vazut pe adevaratul Recoba in meciul impotriva Bologniei, cind am fost in prima linie de atac. Ma simt mult mai confortabil jucind mai aproape de gol“, a spus uruguaianul Recoba.

DEL PIERO NU VA JUCA IN MECIUL CU „SUPER DEPOR“ / Recuperarea lui Alessandro Del Piero necesitata de accidentarea la coapsa a fost intrerupta de o gripa care il va impiedica sa joace in meciul de miine cu Deportivo La Coruna. „Coapsa nu-i mai provoaca nici un fel de probleme, dar nu s-a putut antrena toata saptamina din cauza gripei“, a spus antrenorul Marcello Lippi. „Nu pot spune cu certitudine cind va reveni, dar nu va juca impotriva spaniolilor miercuri. Ar fi o greseala sa ne grabim sa-l aducem inpoi, cind ne asteapta o perioada atit de delicata a sezonului“, a adaugat Lippi. Internationalul italian nu a mai jucat din cauza accidentari de pe 2 februarie.

Exit mobile version