Acasă Sport Situatie delicata

Situatie delicata

de Liviu BISTRICEANU

Este incredibil ce se intimpla la Universitatea: de fiecare data cind Cirtu se pomeneste abandonat pe alei intunecoase si asteptat sa se impiedice de gunoaiele care i se astern in cale cu nemiluita, la echipa apar imediat probleme interne.

Cum fotbalul se „vorbeste“ insa la orice colt de strada, zvonurile, intemeiate sau nu, ajung, incredibil de usor, chiar in vestiar. Astfel, antrenorul ar fi fost avertizat inainte de meci si s-a vazut nevoit sa schimbe echipa. Nu a mers insa pina la capat, hotarind ca, in unele cazuri, sa mizeze pe caracter.

Din pacate, la final, a ramas cu ochii in… reflectoare. Pierduse puncte pretioase acasa si nici nu a stiut ce sa-i raspunda lui Prunea: „Bre, nea Sorine, le-ai spus astora sa ma omoare? Ca sutara numai in mecla mea“!

Probabil ca nici Sava, liderul incontestabil al echipei, nu intelege cum intr-un meci intreg singurul coechipier care i-a oferit sprijin adevarat a fost ivorianul Mariko Daouda. De aici si impresia de dezordine a sistemului, cu Sava implorind parca pe X sau pe Y sa nu-si mai bata joc de pasele lui sau, cel putin, sa nu se mai ascunda dupa adversari.

Parerea noastra este ca miza extraordinara a meciului si-a pus amprenta pe evolutia unora dintre jucatori. E greu sa ne gindim la tradare pentru ca nimeni nu ar fi indraznit sa sara coarda chiar pe „Ion Oblemenco“. Luam in calcul forma de moment, execrabila in unele cazuri, pe asta nu poti sa o controlezi oricita bunavointa ai avea. Ideal ar fi ca acum sa asiguram liniste echipei. Sintem jos de tot in clasamentul adevarului si orice scinteie aruncata in interior poate declansa explozia.

Totusi, cineva spunea ca este aproape imposibil ca in Banie sa nu se incerce specularea actualelor probleme. Mai ales ca nici nu prea mai avem aliati si toti asteapta sa ne fringem gitul.

Situatia este delicata, iar Cirtu si Universitatea mai au o singura scapare. Care se numeste…

Ilie Balaci

„Printul“ este singurul tip capabil sa domine tensiunile declansate in jurul Universitatii. Pina la urma, Cirtu este omul lui, Ilie fiind cel care l-a sustinut in momentul cind Staicu isi cauta antrenor prin Bucuresti.

De altfel, inclusiv Sorin Cirtu a intuit perfect situatia si cu citeva zile in urma a recunoscut ca venirea lui Balaci ar insemna enorm pentru Universitatea.

Daca ar fi sa dam crezare zvonurilor care circula prin Banie, aducerea lui Ilie Balaci depinde doar de el. Sa speram ca „Printul“ va accepta pentru ca ar fi pacat ca dupa ce a facut tot posibilul in vara sa nu colaboreze cu Gica Popescu, Universitatea sa piarda acum sansa de a fi salvata de cel mai bun produs al sau din istorie.

Exit mobile version