Acasă Sport Pancu a salvat-o pe Besiktas de la infringere

Pancu a salvat-o pe Besiktas de la infringere

Daniel Pancu (Besiktas), Lucian Marinescu (Academica Coimbra), Daniel Rednic (MTK Budapesta) si Marius Sumudica (Debrecen) au fost printre protagonistii meciurilor disputate la sfirsitul saptaminii trecute in campionatele din Europa. Daca cei patru jucatori si-au trecut numele pe lista marcatorilor, alti fotbalisti romani (Marius Baciu, Viorel Moldovan) nu au intrat nici un minut pe teren. Sa remarcam si insuccesul inregistrat de formatia antrenata de Ladislau Bölöni, Sporting Lisabona, care a fost eliminata din Cupa Portugaliei de o formatie din liga a doua.

Turcia. Atacantul roman Daniel Pancu a marcat golul egalizator al echipei Besiktas, in cel de-al treilea minut de prelungire al meciului cu Trabzonspor, scor 1-1 (0-0), disputat in deplasare, in cadrul etapei a 23-a a campionatului Turciei. Daniel Pancu a evoluat pe toata durata meciului, in timp ce celalalt jucator roman al echipei antrenate de Mircea Lucescu, Marius Maldarasanu, a fost introdus in joc in minutul 72, in locul lui Antonio Zago.

Intr-o alta partida disputata duminica, in campionatul Turciei, echipa Ankaragucu, cu mijlocasul Stelian Carabas prezent pe teren pina in minutul 71, a fost invinsa pe teren propriu, cu scorul de 1-0, de formatia Genclerbirligi. Unicul gol al meciului a fost marcat de Veysel, in minutul 13.

Dupa 23 de etape, Besiktas ocupa primul loc in clasamentul campionatului Turciei, cu 54 de puncte (un meci mai putin), urmata de Galatasaray, cu 51 de puncte (un meci mai putin) si Genclerbirligi, cu 50 de puncte.

Portugalia. Jucatorul Lucian Marinescu a marcat singurul gol al echipei sale, Academica Coimbra, in minutul 70 al meciului disputat cu formatia Uniao Leiria, scor 1-3, in sferturile de finala ale Cupei Portugaliei. Marinescu a evoluat pe intreaga durata a meciului.

O mare surpriza s-a produs in sferturile de finala ale Cupei Portugaliei la fotbal, echipa de liga secunda Naval eliminind formatia antrenata de Ladislau Bölöni, Sporting Lisabona, nimeni alta decit campioana en titre si detinatoarea trofeului. Naval s-a impus cu 1-0, unicul gol fiind semnat de Coste, in minutul 60.

Ungaria. In etapa a 18-a a campionatului Ungariei, Daniel Rednic a marcat golul victoriei formatiei sale, MTK Budapesta, in minutul 88 al partidei disputate in deplasare, cu formatia Siofoc, scor 1-0.

Tot in Ungaria, jucatorul formatiei Debrecen Marius Sumudica a inscris un gol in minutul 65 al meciului pierdut, in deplasare, cu scorul de 1-2, in fata gruparii Zalaegerszeg.

Spania. Echipa Atletico Madrid, cu jucatorul Cosmin Contra pe teren pe intreaga durata a meciului, a invins in deplasare, cu scorul de 1-0, formatia FC Valencia, in etapa a 25-a a primei divizii a campionatului Spaniei. In etapa a 26-a a diviziei a doua spaniole, Real Zaragoza, cu fotbalistul Constantin Gilca pe teren pe intreaga durata a partidei, a invins in deplasare, cu scorul de 2-1, formatia Racing Ferrol.

Germania. Echipa la care evolueaza internationalul roman Gheorghe Popescu, Hannover 96, a cistigat cu 3-1 partida cu Hansa Rostock, din etapa a 24-a a campionatului german de fotbal. Popescu a jucat toate cele 90 de minute.

Franta. Marius Baciu nu a evoluat in meciul pe care echipa sa, OSC Lille, l-a terminat la egalitate, scor 2-2 in deplasare la formatia Sochaux, in etapa a 30-a a campionatului Frantei.

Nici Viorel Moldovan nu a jucat in meciul cistigat de FC Nantes, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, in fata formatiei Le Havre.

Olanda. Cristian Chivu si Bogdan Lobont au evoluat in partida pe care echipa lor, Ajax Amsterdam, a cistigat-o in deplasare, cu scorul de 5-0, in fata gruparii FC Zwolle, in etapa a 23-a a campionatului Olandei.

Belgia. In etapa a 25-a a campionatului Belgiei, Alin Stoica a intrat pe teren in minutul 74 al meciului cistigat de FC Brugge in deplasare, cu scorul de 4-0, in fata formatiei Mouscron. Stoica l-a inlocuit pe N. Ceh.

Liviu Ciobotariu a jucat in partida pierduta de echipa sa, Le Mons, in deplasare, cu scorul de 1-2, in fata formatiei Charleroi.

Gruparea Lierse, cu Marius Mitu pe teren a terminat la egalitate, scor 2-2, in deplasare la echipa Antwerp.

Elvetia. Mihai Tararache a evoluat toate minutele in meciul cistigat de echipa sa, Grasshoppers Zurich, in deplasare, cu scorul de 3-1, in fata formatiei FC Wil, in etapa a doua a play-off-ului campionatului Elvetiei.

Exit mobile version