Acasă Sport Ferrari a ales o tactica gresita

Ferrari a ales o tactica gresita

Ferrari a recunoscut ca si-a irosit sansele de victorie aplicind o tactica gresita, care a dezavantajat-o in fata lui McLaren si Williams. Directorul tehnic al lui Ferrari, Ross Brawn, a afirmat ca a sperat la un loc secund, chiar daca Michael Schumacher si-a sifonat masina in timpul cursei. Coechipierul lui „Schumi“, Barrichello, a abandonat in turul al cincilea.

„A fost una dintre acele zile in care nu merge nimic. Am plecat cu pneuri gresit alese si nu ne-am mai revenit“, a spus Brawn. Ferrari a trecut prea tirziu la cauciucuri de uscat, neobservind ca, desi pista era uda, vintul batea puternic, iar cerul era senin. „Michael a iesit pe iarba, si-a avariat masina si a afectat parametrii generali de functionare“, a adaugat Ross Brawn. „Daca nu s-ar fi intimplat asa, poate Michael ar fi fost pe locul al doilea si ar fi presat liderul“.

Germanul a asteptat pina in turul al saptelea ca sa renunte la pneurile de ploaie in favoarea celor de uscat. Schumacher a spus dupa cursa: „Vremea schimbatoare a creat o cursa haotica. La un moment dat, am lovit bordura, masina s-a avariat serios si am pierdut mult timp. Mai multe parti din masina au inceput sa se desprinda, iar acest lucru a afectat manevrabilitatea. Am crezut ca aveam pana sau ca masina se stricase foarte rau“.

Exit mobile version