15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIn tur, i-am umilit la ei acasa

In tur, i-am umilit la ei acasa

Judecind dupa clasament, diferenta dintre Universitatea si FCM Bacau nu este mare. Noi sintem pe 11, ei pe 9. Totusi, in meciul din tur, oltenii au obtinut o victorie spectaculoasa pe terenul adversarilor de astazi, Lutu facind atunci un meci mare (a marcat toate cele trei goluri ale craiovenilor!).

Bacaul se afla la acel moment intr-o perioada mai putin fasta care, in cele din urma, s-a incheiat cu demiterea antrenorului „Titi“ Dumitriu. A fost adus imediat Ilie Dumitrescu si Sechelariu a decis sa-si plaseze echipa sub influenta fratilor Becali, adevarati protectori ai actualului antrenor.

Cu ISM-ul in spate, moldovenii si-au revenit spectaculos, lotul a fost imbunatatit si, dintr-o candidata la retrogradare, Bacaul a ajuns acum sa viseze un loc de cupe europene.

Practic, Ioan Becali a indrumat spre Bacau cam toti jucatorii de valoare pe care ii avea disponibili prin tara. Astfel, fata de tur, Ilie Dumitrescu are acum benzile intarite prin venirile ex-dinamovistului Bolohan si ale ex-stelistului Bordeanu, iar zona centrala a apararii s-a „betonat“ cu Iulian Miu, un international destul de agreat de Anghel Iordanescu.

In tabara Universitatii, evenimentele s-au precipitat in aceasta iarna. Cirtu a propus la sfirsitul turului o lista cu jucatori capabili sa imbrace tricourile alb-albastre, Staicu a citit-o si, din pacate, doar atit.

Astfel, desi si-a avertizat patronul ca lotul mai are destule neajunsuri si a primit un raspuns cum numai Dinel poate sa dea – „Cirtu sa considere transferurile din aceasta iarna ca pe un bonus pe care i l-am acordat!“-, antrenorul Universitatii este obligat de situatia actuala din clasament sa faca o minune. Nu de alta, dar un nedorit start ratat ar complica viata Craiovei, ca sa nu mai vorbim despre luptele pentru putere care vor urma.

E greu de spus daca Sorin Cirtu se va putea baza in aceasta seara pe formula standard folosita in amicalele din iarna. Si nu pentru ca lotul i-ar permite sa ofere cine stie ce surprize, ci pentru ca liberoul Craciunescu, spre exemplu, nu este la capacitatea fizica normala, Dorin Mitrita are mici probleme la un tendon, iar virful Verdes nu a prea dat satisfactie in ultima perioada.

Oricum, Universitatea va miza in aceasta seara pe sprijinul neconditionat al suporterilor, atmosfera de pe „Ion Oblemenco“ blocind deseori adversarii, indiferent de anvergura acestora. Jucatorii olteni, sintem convinsi ca nu mai au nevoie de sfaturi, stiu ca de rezultatul de astazi depind multe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS