21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Sport pe scurt

Natatie, Campionatul National

Diana Mocanu – invingatoare la 100 m spate

Inotatoarea Diana Mocanu a cistigat finala feminina de 100 m spate din cadrul Campionatelor Nationale de natatie ale Romaniei, care se desfasoara la Pitesti. Diana Mocanu, legitimata la cluburile LPS Braila si CSM Braila, a incheiat cursa cu timpul de un minut, 4 secunde si 92 de sutimi. Sportiva Beatrice Cislaru (Dinamo) a cistigat proba de 100 m bras, cu timpul de 1 minut, 11 secunde si 72 de sutimi. Proba feminina de 50 m fluture a fost cistigata de Carmen Herea (Petrolul Ploiesti), cu timpul de 28 de secunde si 78 de sutimi, in timp ce finala de 400 m liber a revenit Simonei Paduraru (Sport Club Bacau), cu timpul de 4 minute, 13 secunde si 39 de sutimi. Inotatorul Dragos Coman (Steaua) s-a clasat pe primul loc in finala probei de 400 m liber, cu timpul de 3 minute, 52 de secunde si 17 sutimi. Finala de 50 m fluture a fost cistigata de Ioan Gherghel (CSM Pitesti), iar Razvan Florea (Farul Constanta) a incheiat pe primul loc proba de 100 m spate, cu timpul de 56 de secunde si 34 de sutimi, la doua sutimi de secunda de recordul national. In finala probei de 100 m bras, Tudor Ignat (CSM Pitesti) s-a clasat pe prima pozitie, la 3 zecimi de recordul national.

Handbal (j)

Incepe Turneul de handbal masculin pentru juniori II

Astazi incepe la Tirgu Jiu, turneul de handbal masculin pentru juniori II, etapa a 5-a din Divizia Nationala de juniori. La competitie vor participa si handbalistii de la CS TCIF Craiova, antrenati de Iulian Cioc, si CSS „Universitatea“ Craiova, alaturi de sportivii de la cluburile din Tirgu Jiu, Sibiu, Vilcea si Severin. Lotul de la CS TCIF Craiova care va face deplasarea la Tirgu Jiu este format din Robert Mihai, Daniel Stoean, Robert Stoinea, Ionut Dobre, Ilarie Dumitru, Florin Bicioi, Elian Grigorie, Florin Groza, Andrei Serban, Alex Marinescu, C-tin Danciu, Adrian Neagoe, Cosmin Becheanu, Costinel Radu, Florin Rohlicek si Ionut Mincan.

Atletism, Campionatele Balcanice

Romania a obtinut sapte medalii de aur

Atletii romani au obtinut sapte medalii de aur la editia din acest an a Campionatelor Balcanice pentru seniori, care s-au desfasurat la Atena. La masculin, echipa Romaniei a obtinut patru medalii de aur, cinci de argint si trei de bronz, iar la feminin au fost cistigate trei medalii de aur, una de argint si doua de bronz. In clasamentul pe puncte, la masculin, Romania a ocupat prima pozitie, cu 86 de puncte, Grecia s-a clasat pe locul doi, cu 72 de puncte, in timp ce Bulgaria s-a situat pe pozitia a treia, cu 64 de puncte. La feminin, Romania s-a clasat pe locul al doilea, cu 68 de puncte, in timp ce prima pozitie a fost ocupata de Grecia, cu 88 de puncte, iar locul trei i-a revenit Bulgariei, cu 65 de puncte. Medaliile de aur au fost obtinute de urmatorii sportivi: Bogdan Tarus (saritura in lungime), Ioan Zaizan ( 800 m), Ionut Vieru (400 m), Marian Oprea (triplusalt – 17,07 m – nou record al Balcaniadei); Elena Iagar (1500 m), craioveana Cristina Grosu (3.000 m), Ionela Tirlea (200 m). Federatia Romana de Atletism ar fi trebuit sa decida ieri, care sint cei 14 atleti care vor participa la Campionatele Mondiale de la Birmigham, programate sa se desfasoare in perioada 14-16 martie. (E.L.)

Turneul de tenis de la Besancon

Hanescu s-a calificat in turul doi

Tenismanul roman Victor Hanescu s-a calificat in turul doi al challengerului de la Besancon, dotat cu premii in valoare totala de 37.500 de euro. Hanescu l-a invins, in runda inaugurala, cu scorul de 6-1, 3-6, 6-2, pe sud-africanul Rik De Voest. In faza urmatoare a competitiei, romanul il va intilni pe austriacul Julian Knowle, cap de serie numarul 8, care l-a invins, in primul tur, cu scorul de 6-4, 6-3, pe belgianul Jeroen Masson, jucator venit din calificari. In proba de dublu, perechea Victor Hanescu / Noam Okun (Romania / Israel) a invins, in runda inaugurala, cu scorul 6-2, 6-3, cuplul Cristiano Caratti / Jan Vacek (Italia / Cehia). In turul doi, Hanescu si Okun vor juca cu invingatorii dintre Sander Groen / Kristof Vliegen (Olanda / Belgia) si Jonathan Erlich / Julian Knowle (Israel / Austria), cap de serie numarul 4.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS