22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportClubul Sportiv Pandurii ar putea trece la consiliul local

Clubul Sportiv Pandurii ar putea trece la consiliul local

Ministerul Administraţiei publice a solicitat recent Prefecturii Gorj să prezinte un raport referitor la situaţia bazelor sportive de pe teritoriul judeţului. Conform proiectului de hotărire de guvern recent elaborat, toate obiectivele de acest gen (Cluburi Sportive Municipale) care nu sint de interes naţional vor fi trecute in proprietate publică locală, judeţeană, municipală sau orăşenească.

In ceea ce priveşte bazele sportive din judeţul Gorj, majoritatea sint deja in proprietatea administraţiei publice locale, singurul complex sportiv care are incă proprietăţi ale Ministerului Tineretului şi Sportului fiind Pandurii Tirgu Jiu. In urmă cu un an, consiliul local a preluat in proprietate şi administrare o parte a acestui complex, care include stadionul „Municipal“ şi Sala Sporturilor. Clubul Sportiv Pandurii, respectiv MTS, au rămas proprietar al hotelului Sport, ştrandului Municipal şi al terenurilor de tenis.

Recentul proiect de hotărire de guvern a dus la apariţia unei dispute intre Primărie şi Clubul Sportiv Pandurii in ceea ce priveşte hotelul Sport. Directorul DTS Gorj, Marius Vlaicu, reprezentantul MTS in judeţ, a spus insă că bazele sportive de interes naţional vor rămine in subordinea MTS, deoarece, conform hotăririi de guvern, nu pot fi preluate de la minister.

Directorul clubului Pandurii, Mihai Prunariu, consideră că, teoretic, hotelul şi celelalte obiective aflate in administrarea ministerului sint de interes naţional şi nu pot fi luate de primărie. Un comunicat oficial in acest caz nu va putea fi dat publicităţii pină săptămina viitoare, directorul clubului urmind să meargă vineri la minister pentru soluţionarea problemei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS