18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCluburile care nu isi vor plati jucatorii vor fi depunctate

Cluburile care nu isi vor plati jucatorii vor fi depunctate

Comitetul de Urgenta al FRF a decis, in sedinta de marti, ca toate cluburile care au hotarire definitiva de achitare a datoriilor fata de alte grupari sau fata de jucatori sa faca dovada efectuarii platii pina luni, la ora 10.00, altfel urmind sa fie aplicata hotarirea Adunarii Generale a LPF din 2 decembrie 2002, de depunctare a cluburilor care se afla in culpa.

Forul federal a hotarit suspendarea temporara din activitatea sportiva a gruparii UM Timisoara, in Adunarea Generala a FRF din 3 martie urmind sa se propuna excluderea clubului din acest organism. „UMT a incalcat articolul 71 din Statutul FRF, anul trecut fiind neprogramata doua meciuri si apoi retrogradata intr-o divizie inferioara, deoarece nu a achitat 25.000 de dolari catre FC Rapid, in contul transferului lui Cosmin Bar“, a precizat Mircea Sandu.

S-a aprobat noua structura a CCA si a corpului de observatori

In urma renuntarii la 28 de persoane din cadrul Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) si din cadrul corpului de observatori, deoarece acestea au rude de gradul intii care sint arbitri activi, Comitetul de Urgenta a aprobat noua structura a CCA si a corpului de observatori. Mircea Sandu a precizat ca delegarile la Divizia A vor fi facute de presedintele CCA, Nicolae Grigorescu, „cu colaborarea a cel putin inca unui membru, probabil Aron Huzu“.

Noua componenta a CCA este urmatoarea: Nicolae Grigorescu – presedinte, Nicolae Rainea – presedinte de onoare, Mircea Nesu – seful Compartimentului de Disciplina, Aron Huzu – seful Compartimentului de delegari la Divizia B, Octavian Goga – seful Compartimentului de relatii internationale, Gheorghe Moise – seful Compartimentului de delegari la Divizia C, Iulian Spataru si Eugen Mustata.

Dupa renuntarea la noua observatori, corpul observatorilor pentru arbitri arata astfel: Nicolae Grigorescu, Aron Huzu, George Ionescu, Mircea Nesu, Dan Petrescu, Adrian Porumboiu, Constantin Stefan, Nicolae Rainea, Iulian Spataru, Octavian Goga, Gheorghe Moise, Ion Muresan, Octavian Streng, Mihai Ivancescu, Mircea Stoenescu, Victor Ciocan.

Corpul observatorilor de joc este format din Robi Urs, Nicolae Pantea, Cristian Bivolaru, Vasile Filimon, Florin Gitejan, Mircea Cezar Ionescu, Alexandru Popescu, Alexandru Boc, Valentin Alexandru, Gheorghe Nedelescu, Sorin Satmari, Ion Turculeanu, Anghel Vasile, Corneliu Costinescu si Dumitru Mihalache.

„Arbitrii au fost supusi la presiuni“

In cadrul Comitetului de Urgenta al FRF a fost prezentat noul regulament disciplinar al arbitrilor, sanctiunile aplicate acestora urmind sa fie majorate, potrivit presedintelui FRF, intre 50 si suta la suta.

Presedintele FRF a afirmat ca, intr-un sondaj realizat de CCA in rindul arbitrilor, cu privire la presiunile la care au fost supusi din partea observatorilor, rezultatele au fost ingrijoratoare. „La nivelul Diviziei C a reiesit ca 75-78 la suta dintre arbitri au fost supusi la presiuni din partea observatorilor, care le-au transmis ca trebuie sa arbitreze la comanda, ceea ce este aproape incredibil. La Divizia B, presiuni au fost facute asupra a 15-18 la suta dintre arbitri, iar la Divizia A a reiesit ca nu a existat nici o tentatie din partea observatorilor sau a presedintilor de club, insa, dupa unele meciuri, oficialii echipelor au proferat jigniri la adresa arbitrilor“, a mai spus Sandu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS