10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Stiri diverse-

Tenis de cimp, clasamentul ATP

Andrei Pavel este pe locul 30

Primele zece pozitii in clasamentul jucatorilor profesionisti de tenis din lume (ATP Tour) sint neschimbate fata de saptamina trecuta. Lider se mentine australianul Lleyton Hewitt, cu 4.630 de puncte, urmat de americanul Andre Agassi, cu 4.495 de puncte si spaniolul Juan Carlos Ferrero, cu 3.105 puncte. Andrei Pavel ramine pe locul 30, cu 1.120 puncte, la egalitate cu rusul Marat Safin, in timp ce Adrian Voinea (78, cu 541 puncte) si Victor Hanescu (165, cu 234 puncte) sint in urcare cu doua locuri. Razvan Sabau (107 puncte) a urcat o singura pozitie, aflindu-se pe locul 274, in timp ce Gabriel Trifu (87 puncte) a cazut 20 de locuri, pina pe 325. Iata care sint primele zece locuri ale ierarhiei: 1. Lleyton Hewitt (Australia) 4.630 puncte; 2. Andre Agassi (SUA) 4.495; 3. Juan Carlos Ferrero (Spania) 3.105; 4. Carlos Moya (Spania) 2.695; 5. Roger Federer (Elvetia) 2.580; 6. Andy Roddick (SUA) 2.385; 7. Marat Safin (Rusia) 2.235; 8. Albert Costa (Spania) 2.015; 9. David Nalbandian (Argentina) 1.945; 10. Jiri Novak (Cehia) 1.921.

(E.L.)

Handbal (m), Liga Nationala

Avramescu isi testeaza jucatorii in amicale

Handbalistii de la Lignitul Tirgu Jiu sustin astazi cel de-al doilea meci amical din ultimele doua saptamini. Dupa ce in urma cu o saptamina au reusit sa invinga in deplasare pe Dacia Pitesti, tirgujienii vor intilni astazi, de la ora 13.00, in Sala Sporturilor din Tirgu Jiu, echipa din Resita. Profitind de intreruperea campionatului Ligii Nationale pentru jocurile din Cupa Romaniei, noul tehnician al echipei din Tirgu Jiu, Petre Avramescu, a solicitat organizarea unor jocuri amicale pentru a-si testa jucatorii. Programul de antrenament a fost schimbat de la venirea sa la Tirgu Jiu, pregatirea in sala facindu-se pe durata a doua ore, iar pregatirea fizica fiind facuta in aer liber, pe insula din Parcul Central.

(M.P.)

Schi

„Bucuriile zapezii“ la Rinca

Concursurile de schii au inceput sa se bucure in ultima vreme de o participare numeroasa in Gorj, mai ales din partea copiilor. Statiunea montana Rinca gazduieste la sfirsit de saptamina o serie de astfel de competitii organizate de localnici, Primaria Novaci, sau de institutii din Tirgu Jiu. Un astfel de concurs, sub denumirea „Bucuriile Zapezii“, a avut loc la sfirsitul saptaminii trecute, organizatori fiind Palatul Copiilor din Tirgu Jiu, Inspectoratul Scolar Gorj, Salvamont Gorj si CTM Rinca. Intrecerea rezervata copiilor (5-18 ani) s-a bucurat de o numeroasa participare, la start aliniindu-se peste 100 de concurenti. Profesorul Nicolae Bacanaru – instructor de schi si antrenor la Palatul Copiilor – a spus ca astfel de concursuri rezervate in primul rind copiilor sint binevenite si chiar se vor organiza constant, atita timp cit vremea va permite. Majoritatea premiantilor acestui concurs sint legitimati la Palatul Copiilor si au mai participat si la alte concursuri de acest gen.

(M.P.)

Turneul de tenis de la Cherbourg

Victor Hanescu a ajuns in turul doi

Tenismanul roman Victor Hanescu s-a calificat in turul doi al turneului challenger de la Cherbourg (Franta), dotat cu premii in valoare totala de 50.000 de euro. Hanescu l-a invins, in runda inaugurala, cu scorul de 6-2, 6-2, pe italianul Stefano Galvani, cap de serie numarul unu. In faza urmatoare a competitiei, tenismanul roman il va intilni pe italianul Martin Vassallo Arguello, care a trecut, in primul tur, cu scorul de 6-1, 7-6 (7/5), de argentinianul Mariano Delfino.

(E.L.)

Tenis de cimp, clasamentul WTA

Serena Williams se mentine pe primul loc

La inceputul acestei saptamini a fost dat publicitatii clasamentul WTA. Surorile Serena si Venus Williams se claseaza pe primele doua pozitii ale topului, urmate in ordine de Kim Clijsters (Belgia) 3.958 puncte (locul 3), Justine Henin-Hardenne (Belgia) 3.605 (locul 4), Jennifer Capriati (SUA) 2.902 (locul 5); Daniela Hantuchova (Slovacia) 2.897 (locul 6), Lindsay Davenport (SUA) 2.534 (locul 7), Amelie Mauresmo (Franta) 2.509 (locul 8), Jelena Dokic (Iugoslavia) 2.353 (locul 9), Monica Seles (SUA) 2.281 (locul 10).

(E.L.)

Box

Tyson nu este pregatit pentru Lennox Lewis

Simbata noapte, in cele 49 de secunde de care a avut nevoie pentru a-l darima pe Clifford Etienne, Mike Tyson a impresionat ca pe vremea cind era campion mondial. Cu toate acestea, „Iron“ Mike se teme ca inca nu este gata pentru o revansa cu Lennox Lewis. La Memphis, un upercut si doua crosee de dreapta au fost de ajuns pentru a pune punct meciului cu Etienne, inainte ca publicul sa aiba timp sa se potriveasca in scaune. In conferinta de presa de dupa meci, Tyson a spus ca ar fi preferat o lupta mai lunga. „Mi-as fi dorit sa fi boxat mai multe runde. Pugilistii au nevoie de runde“, a spus Tyson. Nu doar Tyson a fost frustrat de durata mica a meciului. Publicul a izbucnit nemultumit cind Etienne nu s-a mai ridicat de jos si l-a fluierat pe invins in timp ce parasea ringul. Tyson, care de obicei dupa o asemenea victorie nu este deloc modest cind vorbeste despre sine, de data aceasta a fost surprinzator de ponderat in declaratii. „Nu cred ca sint pregatit pentru Lewis. Nu are rost sa ma mint singur sau sa mint publicul. Nu pot sa joc cu cineva ca Lewis decit daca sint activ“, a spus Tyson. Dar in vreme ce antrenorul sau, Freddie Roche, a spus ca Tyson mai are nevoie de doua meciuri ca sa-si regaseasca forma, Tyson a anuntat ca nu se va lasa fortat de promotorii sai sa accepte orice meci. „Acum voi face doar ceea ce ma face pe mine fericit. Daca vreau sa fiu cu o femeie, atunci asta voi face“, a spus Tyson, care a mai enumerat printre activitatile favorite consumul de droguri si petrecerea timpului cu copiii sai.

(E.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS