5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAdelina Gavrila a stabilit o noua performanta mondiala

Adelina Gavrila a stabilit o noua performanta mondiala

Sportivii de la CSM Craiova au obtinut la aceasta competitie rezultate foarte bune

Atleta Adelina Gavrila a stabilit cea mai buna performanta mondiala a anului in sala in proba de triplu salt, cu o saritura de 14,76 metri reusita in cadrul Campionatelor Nationale de atletism indoor, care se desfasoara la Complexul National Sportiv „Lia Manoliu“. Pina la reusita Adelinei Gavrila, cea mai buna performanta mondiala a acestui an a apartinut suedezei Ashia Hansen, care a sarit 14,71 metri pe 21 februarie, la reuniunea de la Birmingham.

In proba masculina de triplu salt, Marian Oprea a reusit o performanta de 17,17 metri, cistigind titlul de campion national in sala.

In cadrul aceleiasi competitii, Evelina Lisenco a cistigat proba de 60 metri, cu timpul de sapte secunde si 41 de sutimi, proba masculina fiind cistigata de Adrian Guian (6 secunde si 74 de sutimi). Locurile doi si trei in proba masculina de 60 metri au fost ocupate de Bogdan Tarus, respectiv Adrian Stefan, ambii cronometrati cu timpul de sase secunde si 81 de sutimi, dar despartiti la fotografie.

In proba feminina de 3.000 metri, Cristina Grosu (CSM Craiova) s-a impus, cu timpul de noua minute, 35 de secunde si 59 de sutimi. La 400 metri s-au impus Maria Rus (55 de secunde si 53 de sutimi) si Ioan Vieru (47 de secunde si 90 de sutimi).

Elena Iagar a cistigat proba de 800 metri, cu timpul de doua minute, doua secunde si noua sutimi, in timp ce Gheorghe Guset s-a impus la aruncarea greutatii, cu o performanta de 20,08 metri.

19 medalii pentru craioveni

Sportivii de la CSM Craiova au obtinut in competitia de la Bucuresti, 19 medalii (opt de aur, sapte de argint si patru de bronz). Iata care au fost laureatii craioveni: 800 m fete – Mihaela Olaru (loc doi seniori, loc unu tineret), Alina Cucerzan (loc trei seniori); 3.000 m baieti – Mircea Bogdan (loc trei seniori, loc doi tineret); greutate fete – Alina Roman (loc doi tineret); greutate baieti – Vasile Bolozan (loc unu tineret); ciocan baieti – Cosmin Sorescu (loc unu seniori); disc baieti – Vasile Bolozan (loc unu tineret); disc fete – Ileana Brindusoiu (loc unu seniori), Alina Roman (loc trei seniori, loc doi tineret); 3.000 m fete – Cristina Grosu (loc unu seniori); 1.500 m fete – Cristina Grosu (loc doi seniori), Alina Cucerzan (loc trei seniori), Mihaela Olaru (loc unu tineret); 3 km mars – Alina Olaru (loc unu tineret); 5 km mars – Codrut Filea (loc doi tineret); stafeta 4×2 tururi – Marin Neacsu, Ionut Vadeanu, Florin Opri, Alin Manea (loc doi seniori).

Atletii din Banie care au obtinut rezultate la CN de sala sint pregatiti de Eleodor Rosca, Augustin Barbu, Dan Serafim, Mircea Calin, Teodor Agache, Ion Benga, Elena Ilie si Justinian Chirila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS