17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Sport pe scurt

Turneul de tenis de la Andrezieux

Hanescu a fost eliminat

Tenismenul roman Victor Hanescu a ratat calificarea in sferturile de finala ale challengerului de la Andrezieux, care este dotat cu premii in valoare totala de 100.000 de dolari. Hanescu a fost invins in optimi, cu scorul de 6-3, 7-6 (7/4), de suedezul Andreas Vinciguerra, cap de serie numarul 8. (E.L.)

CN de atletism in sala

Patru participanti gorjeni

Atletii clubului sportiv Pandurii se vor alinia in acest week-end la startul Campionatelor Nationale de Atletism in sala. Letitia Stroia, Ion Avramescu, Ionut Bura si Catalin Mihu sint gorjenii care au indeplinit baremul de participare la aceasta competitie, care este un criteriu de selectie si pentru Campionatele Balcanice in sala. Cu toate ca a indeplinit baremul si a participat la campionatele indoor si in urma cu un an, atleta Luminita Gogirlea nu va putea participa la editia din acest an, ea aflindu-se in prezent in Japonia la un concurs de ekiden. Antrenorul Ion Bura, care ii insoteste pe sportivi la Bucuresti, considera ca acestia pot obtine cel putin o medalie la CN. In urma cu an, atletii de la CS Pandurii au cistigat sapte medalii la aceste intreceri, Ionut Bura fiind campion national de tineret in proba de 1.500 de metri. (M.P.)

Automobilism, Formula 1

Williams si McLaren dau in judecata FIA

Echipele de Formula 1, Williams si McLaren, vor contesta pe cale oficiala noile schimbari de regulament impuse de Federatia Internationala de Automobilism (FIA). Cele doua echipe considera ca FIA nu respecta contractele din Campionatul Mondial. „FIA incearca sa «timpeasca» Formula 1“, a spus zilele trecute seful lui McLaren, Ron Dennis. „A introdus noi reguli pentru 2003, fara a se consulta cu echipele. Vrem ca F1 sa fie un sport stabil, administrat si organizat profesionist, pentru a i se asigura o continuitate“. Sezonul 2003 va lua startul cu un nou pachet de schimbari, printre care imposibilitatea de a realimenta dupa calificarile de simbata si pina la startul cursei de duminica. S-a redus la numai doua ore si jumatate timpul de ajustare a masinii intre calificari si cursa, care pina acum era de 18,5 ore. Eliminarea telemetriei, care permitea echipelor sa previna defecte majore din timpul cursei, nemultumeste de asemenea. Williams a afirmat ca progresul tehnologiei a eliminat tragediile, precum moartea lui Senna. Williams si McLaren vor ataca FIA prin intermediul unui tribunal de arbitraj, in Elvetia. Audierile se vor desfasura cu usile inchise, sub legile engleze, si vor dura aproximativ 12 luni. (E.L.)

In lupta cu ATP

Ferreira incearca sa se alieze cu Hewitt

Semifinalistul de la Australian Open, Wayne Ferreira, este in fruntea unei miscari a jucatorilor care intentioneaza sa infiinteze o organizatie rivala ATP. Ferreira intentioneaza sa infiinteze in martie o organizatie denumita „Asociatia Internationala de Tenis Masculin“. La Australian Open, sud-africanul a impartit jucatorilor o scrisoare in care acuza ATP ca nu actioneaza intotdeauna in interesul tenisului masculin. „Jucatorii sint nemultumiti de proasta informare pe care ATP o face in legatura cu premiile in bani si fondurile de pensii“, se afirma in scrisoare. „Jucatorii au tot felul de probleme, pe care le spun oficialilor ATP, dar acestea sint imediat impinse sub covor. S-a ajuns la un punct in care toata lumea este nemultumita. Trebuie sa formam o organizatie in care jucatorii pot constitui un grup, unde pot lucra impreuna pentru a rezolva aceste probleme“, a spus Ferreira. Colaboratorii lui Ferreira sint belgianul Laurenece Tielman si avocatii Jeff Weingart si Rob Freeman. Ei planuiesc sa lanseze Asociatia Internationala de Tenis Masculin in timpul Mastersului de la Miami, din martie. Grupul spera sa il atraga si pe primul jucator al lumii, Lleyton Hewitt, ale carui relatii cu ATP s-au racit dupa ce a fost amendat cu 200.000 de dolari pentru ca nu s-a prezentat la un interviu obligatoriu dupa o partida, anul trecut, in Cincinnati. „In ATP sint persoane care nu te trateaza asa cum ar trebui. Nu sint in cele mai bune relatii cu ATP“, a spus Hewitt. (E.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS