14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMitica Dragomir nu poate fi clintit din fruntea LPF

Mitica Dragomir nu poate fi clintit din fruntea LPF

Presedintii a opt cluburi din Divizia A s-au reunit zilele trecute la Hotelul Intercontinental si i-au cerut presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, sa-si dea demisia. In urma unei declaratii a lui Dragomir, care afirmase ca, in cazul in care cel putin 70 la suta din cluburi nu vor fi de partea sa, va demisiona, presedintii i-au cerut acestuia demisia.

La intrunirea de la Intercontinental au participat patronul clubului Rapid, George Copos, presedintele FC National, Gino Iorgulescu, presedintele gruparii Ceahlaul Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, patronul clubului Sportul Studentesc, Vasile Siman, presedintele Consiliului de Administratie al UTA Arad, Calin Chisbora, presedintele clubului Otelul Galati, Igor Pirvu, presedintele Astra Ploiesti, Petre Buduru, si directorul executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea. Reprezentantii celor opt grupari s-au intilnit, desi presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a anuntat la inceputul saptaminii ca Adunarea Generala Extraordinara nu va mai avea loc, deoarece cinci dintre cele zece grupari care cerusera convocarea acestui for s-au razgindit.

Despre intilnirea de la Intercontinental, Mitica Dragomir a spus: „A fost o intilnire democratica, la bar, si nu am ce sa le reprosez, insa la sprit oamenii mai spun si lucruri trasnite. Numai oamenii slabi si nepregatiti fac memorii.“

Iorgulescu sustine ca nu doreste sa fie seful LPF

Cei opt membri ai LPF prezenti la reuniune au ales un prezidiu care sa conduca sedinta, format din Iorgulescu, Pirvu si Chisbora. Reprezentantii cluburilor Astra si Dinamo nu s-au declarat de acord cu ordinea de zi, insa au participat la sedinta.

Gino Iorgulescu a afirmat ca nu doreste functia de conducator al LPF si ca presedintii cluburilor care nu s-au prezentat au fost dezinformati, deoarece o Adunare Generala, inaintea inceperii returului de campionat, era ceva normal. „Revocarea Adunarii Generale s-a facut dupa bunul plac al presedintelui LPF si a fost un abuz. Ei ar fi trebuit sa vina, iar daca nu erau de acord cu ordinea de zi, se puteau face modificari. Acesta este un semnal de alarma, cind opt persoane vin aici, iar celelalte refuza. Daca Dragomir era atit de puternic, si a dovedit ca este, trebuia sa participe si oricum ar fi ramas in functie“, a spus Iorgulescu, care a afirmat ca a trimis invitatii scrise catre reprezentantii FRF si ai MTS pentru a participa la sedinta.

„Pinalti“ a vorbit despre onoare

Presedintele clubului Ceahlaul, Gheorghe Stefan, a spus ca s-au facut presiuni politice asupra presedintilor, pentru a renunta la Adunarea Generala. „Demnitatea si onoarea au fost calcate in picioare prin mijloace subversive si stiu ca voi suporta consecintele pentru ce spun. Noi, cei care am decis sa venim, am fost mai tari, mai rezistenti si am cistigat batalia, pentru ca onoarea este mai presus de orice“, a spus Stefan. Oficialul nemtean a precizat ca se doreste o conducere competenta la LPF. Nu avem nimic cu Dragomir ca persoana. Foarte bine daca se considera ca merita sa conduca, dar pina acum s-a lucrat intr-un sistem de forta, antidemocratic“, a spus Stefan.

Reprezentantii cluburilor au semnat un memorandum

Reprezentantii cluburilor au semnat un „Memorandum privind directiile fundamentale pentru insanatosirea fotbalului romanesc“ si o interpelare, care vor fi inaintate Federatiei Romane de Fotbal (FRF) si Ministerului Tineretului si Sportului (MTS). In memorandum sint prezentate masuri de natura organizatorica, printre care se numara infiintarea unei ligi a cluburilor de fotbal din Divizia B, cu acordul acestora si al FRF; modificarea sistemului de alegere a presedintelui LPF, prin instituirea unui sistem de conducere colegiala; anularea obligativitatii platii catre FRF a unui coeficient din transferurile de jucatori; introducerea obligativitatii folosirii acestui coeficient pentru crearea unui fond special destinat dezvoltarii activitatii fotbalistice la nivel de copii si juniori; infiintarea unei selectionate a LPF.

11 intrebari pentru MTS si FRF

Interpelarea ce va fi prezentata MTS si FRF cuprinde urmatoarele intrebari: 1. Ce se intimpla cu comisionul de 1.252.000 de dolari contractat cu firma din Cipru – garant al drepturilor TV? De ce nu se respecta plata, conform actului aditional la contractul cu Pro Sport Group? 2. Ce s-a intimplat cu banii din contractul Divizia A – URSUS (respectiv 1.700.000 de dolari)? 3. Contractul Divizia A- Gelsor, suma incasata si cum s-au cheltuit banii? 4. De ce nu s-a facut auditul aprobat de Adunarea Generala a LPF? 5. Citi bani s-au investit in sediul ligii? In baza carui contract? 6. De ce liga nu mai are nici un contract de sponsorizare sau reclama si publicitate? 7. De ce regulamentele FRF se aplica arbitrar? (cazurile Neaga si Prunea) 8. Considerati ca este normal ca presedintii de club sa fie insultati si calomniati in mass-media de catre domnul Dumitru Dragomir? 9. Ce se intimpla cu contractul drepturilor radio? 10. Ce se intimpla cu drepturile de joc gen Pronosport? 11. Prezentarea executiei bugetare pe anul 2002.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS