5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportReincepe spectacolul din Liga Campionilor

Reincepe spectacolul din Liga Campionilor

Cea mai importanta competitie fotbalistica europeana intercluburi, Liga Campionilor, se reia astazi cu meciurile etapei a 3-a din grupele A si B. Toate cele patru partide vor incepe la ora 21.45, iar intilnirea dintre Arsenal Londra si Ajax Amsterdam va fi transmisa in direct de PRO TV. Rezumatul celorlalte meciuri va fi difuzat de acelasi post de televiziune, dupa miezul noptii.

Lidera grupei A, Internazionale Milano, va juca in deplasare, in fieful Barcelonei, „Nou Camp“. Tehnicianul echipei italiene, Hector Cuper, are mari probleme de efectiv pentru aceasta partida, fundasii Marco Materazzi si Daniele Adani, mijlocasii Almeyda, Emre si Beati, precum si atacantul Hernan Crespo fiind accidentati. De asemenea, nici virful Gabriel Batistuta nu este complet refacut dupa o accidentare mai veche, insa sint sanse ca el sa fie recuperat pina la ora partidei de pe „Nou Camp“. In tabara catalanilor, lucrurile inca nu s-au linistit dupa „cutremurele“ care au avut loc la nivelul conducerii tehnico-administrative. In urma cu putin timp, antrenorul Luis Van Gaal a fost demis dupa o serie de rezultate catastrofale in competitia interna, fiind inlocuit cu sirbul Radomir Antici. Considerat a fi principalul responsabil de starea dezastruoasa a clubului catalan, presedintele Barcelonei, Joan Gaspart, a demisonat la presiunea actionarilor si a fost inlocuit cu Enric Reyna. Cum Barcelona nu mai poate spera la nici o performanta in campionatul iberic, noii conducatori ai echipei si-au propus sa rupa gura tirgului in Liga Campionilor. Un prim pas spre fazele eliminatorii ale competitiei europene poate fi facut de Barcelona in aceasta seara, in cazul unei victorii in fata Interului.

In celalalt meci al grupei A, Bayer Leverkusen va primi pe teren propriu replica formatiei britanice Newcastle United. Echipa germana are o situatie dezastruoasa in campionatul intern, fiind la un pas de retrogradare, lucru care i-a determinat pe conducatorii acestui club sa i-a masuri drastice. Tehnicianul Klaus Toppmöller, desemnat antrenorul german al anului 2002, a fost demis zilele trecute si inlocuit temporar cu Thomas Horster, care se ocupa de pregatirea echipei de amatori a gruparii din Leverkusen. Se cuvine insa sa precizam ca Bayer Leverkusen a intrat in cadere libera dupa ce diriguitorii acestui club i-au vindut pe cei mai buni jucatori ai echipei, Ballack si Ze Roberto fiind achizitionati „la pachet“ de Bayern München.

Lidera grupei B, Arsenal Londra, va primi in propriul fief replica echipei Ajax Amsterdam, la care evolueaza romanii Bogdan Lobont si Cristi Chivu. Revenit recent pe gazon, dupa o perioada destul de lunga de timp in care a fost accidentat, Bogdan Lobont se pare ca a cistigat increderea antrenorului Ronald Koeman si va fi titular in partida de la Londra. Cristi Chivu este „senator de drept“ in echipa olandeza, el fiind de fapt si capitanul acesteia.

Pentru AS Roma, meciul din acesta seara cu Valencia reprezinta una dintre ultimele sanse de a mai putea spera la accederea in faza urmatoare a Ligii Campionilor. In cele doua partide sustinute pina acum in faza secunda a grupelor, echipa italiana a suferit doua infringeri, un nou rezultat nefavorabil insemnind practic stoparea cursei europene. Nici Valencia nu sta foarte bine in clasament, formatia iberica ocupind pozitia a treia, cu doar doua remize la activ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS