20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu si Filipescu au inscris, Lucescu ramine neinvins

Mutu si Filipescu au inscris, Lucescu ramine neinvins

Invingatori sau invinsi, romanii care activeaza in campionatele din Europa nu au trecut neremarcati prin etapa desfasurata in week-end-ul trecut. Golul lui Mutu, chiar daca nu a adus victoria Parmei, a facut ca internationalului nostru sa-i creasca popularitatea de care se bucura in rindul suporterilor parmegiani. Reusita lui Filipescu a pus umarul la victoria lui Betis in fata liderei campionatului spaniol, Real Sociedad. De asemenea, Mircea Lucescu ramine neinvins impreuna cu noua revelatie a fotbalului din Turcia, echipa Besiktas Istanbul.

„Briliantul“ a marcat din lovitura libera

Atacantul roman Adrian Mutu a marcat un gol in partida pe care echipa sa, AC Parma, a pierdut-o la sfirsitul saptaminii trecute pe teren propriu, cu scorul de 1-2 (0-2), in fata formatiei Juventus Torino, in etapa a 21-a a campionatului Italiei. „Briliantul“ a inscris in minutul 90, dupa ce Juventus deschisese scorul in minutul 13 prin golul lui Di Viao, cu o lovitura de cap peste Frey, si-si dublasera avantajul spre sfirsitul reprizei, cu golul semnat de Tacchinardi.

Inca o victorie pentru „Il Luce“

Echipa Besiktas Istanbul, antrenata de Mircea Lucescu, si la care evolueaza Daniel Pancu si Marius Maldarasanu, a avut un sfirsit de saptamina mai fericit decit cel al Parmei, invingind, cu scorul de 2-1, formatia Istanbulspor, intr-un meci din cadrul etapei a 20-a a campionatului Turciei. Golurile au fost marcate de Ilhan Mansiz (‘3) si Ahmed Dursun (’11), respectiv Sahin (’67).

Gol „norocos si acrobatic“ pentru „Felipe“

Ultimul meci din acest sfirsit de saptamina, din Primera Division, a fost dramatic. Lidera campionatului Spaniei, Real Sociedad, s-a deplasat la Sevilla, pe terenul lui Real Betis. Gazdele au condus din minutul 12, apoi au fost conduse cu 2-1, dar au cistigat in final cu 3-2, o victorie la care a pus umarul si „stranierul“ Iulian Filipescu, cu un gol. Real Betis a condus din minutul 12, cu un gol reusit de Fernando, dar Sociedad a trecut la cirma jocului prin dubla lui Nihat Kahveci din minutele 74 si 78. Turcul a marcat primul gol dintr-o lovitura libera de la 30 de metri, iar al doilea, cu o lovitura puternica de cap. Betis a egalat in minutul 86, prin Iulian Filipescu, care a inscris un gol „norocos si acrobatic“, asa cum l-a caracterizat ziarul spaniol Marca. Mai tirziu, gazdele au smuls trei puncte pe piciorul lui Fernando, care a transformat un penalti in minutele de prelungire. Cu toate ca a pierdut, Sociedad ramine lidera, profitind de pasul gresit al lui Real Madrid, care a jucat cea mai slaba partida a sezonului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS